Kalmeti se jučer sudilo za korupciju, pogledajte ga večeras u HDZ-uMoćnom zadarskom HDZ-ovcu Božidaru Kalmeti jučer se sudilo u kraku korupcijske afere Fimi media te je i dio afere HAC - Remorker.

Kalmeta je večeras slavio u zadarskom HDZ-ovom stožeru pobjednički rezultat u sedmoj i devetoj izbornoj jedinici. Pobijedili su u svim općinama i gradovima Zadarske županije osim u Kukljici, istaknuo je voditelj kampanje Ante Župan.

Dugim pljeskom i povicima "pobjeda" najavljen je predsjednik županijskog ogranka Božidar Kalmeta.

"Hvala biračima koji su izašli u velikom broju i iskazali svoju demokratsku volju. Naš Šime Erlić je u Zagrebu kao ministar i šaljemo mu pozdrave u ime svih nas.

Ostvarili smo sva četiri cilja koja smo zacrtali. Prvi je bio preko 60 mandata, već sad možemo reći da ćemo imati, što je veliki uspjeh vlade Andreja Plenkovića. U 9. izbornoj jedinici ponovili smo uspjeh od osam mandata. Treći cilj je da smo pobijedili u Gradu Zadru i svim općinama i gradovima Zadarske županije osim jedne.

Četvrto, svi oni koji su radili probleme Branku Dukiću, Gradu Zadru, Gradskom vijeću, a bili su na listama za sabor, nisu prošli i doživjeli su potop. Građani Zadra i 9. izborne jedinice su takvim hohštaplerima rekli ne. HDZ će nastaviti prosperitetno voditi Hrvatsku", rekao je Kalmeta, prenosi 057info.

Suđenje za korupciju

Bilo je to jedno u nizu ročišta u ponovljenom suđenju do kojeg je došlo nakon što je Vrhovni sud u rujnu pretprošle godine ukinuo nepravomoćnu oslobađajuću presudu Kalmeti, koji je, među ostalim, bio optužen i da je sa suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

Osim Kalmete, krivnju su odbacili i njegovi suoptuženici - Zdravko Livaković, Milivoj Mikulić, Stjepko Boban, Damir Kezele i Sandro Vukelić.

Izvor: Index.hr