Srećan kraj potrage: Pronađena Tijana Simić koja je nestala u martu, oglasila se njena sestraTijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama.

Srećne vesti podelila je njena sestra na svom X/Tviter nalogu. „Tijanu smo pronašli, hvala puno svima na pomoći“, napisala je.

Podsetimo, Tijana Simić poslednji put je viđena 13. marta na Karaburmi i njen nestanak bio prijavljen je policiji.

Potraga je bila otežana zbog činjenice da ona sa sobom nije imala mobilni telefon, ali i osetljiva jer boluje od bipolarnog poremećaja.

Tijanina sestra, Sofija Petković početkom aprila govorila je za Vreme, kada je objasnila da je njena bolest u početku, dok su joj roditelji bili živi, bila kontrolisana redovnom terapijom. Nakon što su roditelji preminuli, njena rođena sestra Jovana pokušala je da dobije starateljstvo ili da je hospitalizuje, ali bezuspešno.

Sofija je tada otkrila i da je potraga, posle dve nedelje, u potpunosti prepuštena porodici, te da je policija tada uspela jedino da ispita komšije na Karaburmi i kontaktira bolnice.

„Poslednje što su nam u policiji rekli je da ne mogu da nam zabrane da tražimo moju sestru, ali da oni ne mogu ništa da učine, jer su svi reursi trenutno usmereni na potragu za nestalom dvogodišnjom devojčicom“, rekla je tada za „Vreme“ Tijanina rođaka Sofija.

Na sreću, Tijana je na kraju, posle više od mesec dana – pronađena.

Izvor: N1, Nova.rs