Spektakularni koncert „Ramštajna“ održan na beogradskom UšćuSpektakl je praćen pirotehničkim i bogatim svetlosnim efektima, za čiju realizaciju je bilo potrebno oko sedam meseci, a za taj posao zaduženo je 18 visokoprofilisanih inženjera

Spektakularni koncert „Ramštajna“ održan je na beogradskom Ušću, a počeo je sinoć nešto posle 21 čas. Publika je članove nemačkog sastava dočekala ovacijama i gromoglasnim aplauzom.

Na početku nastupa, pevač Til Lindeman izveo je miks „Ramštajnovih“ hitova – Ramm 4. Usledili su hitovi Links 2 3 4, i Keine Lust.

Spektakl je praćen pirotehničkim i bogatim svetlosnim efektima, za čiju realizaciju je bilo potrebno oko sedam meseci, a za taj posao zaduženo je 18 visokoprofilisanih inženjera.

Osim po svom karakterističnom zvuku i spoju alternativnog i gruv metala sa elektro-indastrijal i tehno elementima, „Ramštajn“ je poznat po impresivnim scenskim nastupima, zbog čega sa sobom na turneje voze ogromne količine opreme i tehnike.

Bina, ozvučenje i sve što je nemačkom bendu potrebno za koncert u Beogradu bilo je spakovano je u 77 šlepera.

Impresivnom ozvučenju od dva miliona vati treba dodati i više od 1.000 litara goriva koje je potrebno za pirotehničke efekte.

Tokom dva dana, procenjuju organizatori ali i hotelijeri, u Beograd se „slilo“ oko 120.000 ljudi iz cele Evrope.

Izvor: Vreme