Član niške gradske izborne komisije: Noćas smo dobili rezultate, posle toga se pojavio taj neki odbornik



"Ovo što se sada u GIK ispravlja - numeričke i ostale greške, je samo vrh ledenog brega u odnosu na ono što se desilo između pet sati jutros kada smo zaključili, napustili sednicu GIK-a i otišli kući, pa do danas oko 11 sati kada su me probudili sa lošim vestima", kaže za N1 član Gradske izborne komisije ispred "Kreni-promeni" Danijel Dašić.

„Mi smo jutros oko pet sati dobili rezultate, rečeno nam je i da je sve uneseno u sistem. Dali su nam rezultate. U međuvremenu, od pet do oko 11 sati jutros, kada su me probudili sa lošim vestima, pojavio se taj neki odbornik Ruske stranke. Šta se desilo, ne znam. Oni su tu neku brojku sakrili u računaru, i kada bi mi sada proveravali sve redom potrošili bi mnogo vremena. Većina u GIK Niš je iz vladajuće koalicije i ne verujem da će oni uraditi ono što bi trebalo“, rekao je Dašić.

On je dodao i da je od „jutros, prema podacima te iste Gradske izborne komisije SNS imao 30 mandata“.

„Juče celog dana i sve do zaključenja sednice SNS je imao 29 mandata. Da li je to sada kao neka statistička greška ili ispunjenje želje onom ko je sinoć izjavio da mu je žao da izgubi Niš i da mu treba 30 mandata ne znam. Znam samo da je sreća što je bio skroman i nije poželeo više mandata, 32 ili 33“, rekao je Dašić.

Podsećamo, predstavnici koalicije „Biramo Niš – Đorđe Stanković“ posle saopštavanja najnovijih preliminarnih rezultata GIK-a, podneli su zahtev za uvid u izborni materijal za odbornike grada Niša.

Predstavnici opozicije nalaze se ispred prostorija GIK u Nišu, a tamo je stigla i policija.

Sednica Gradske izborne komisije u Nišu traje. Predstavnici opozicije su nakon predaje zahteva izašli ispred zgrade GIK i tamo stoje okupljeni.

Oni najavili da će svoje dalje korake obznaniti tek pošto budu dobili uvid u birački materijal.

Izvor: N1