Dr Milić: Igrali smo fudbalsku utakmicu sa četiri igrača, a protivnik je imao 17Doktor Dragan Milić čija je grupa građana sa još tri opozicione partije u Nišu proglasila pobedu na lokalnim izborima, izjavio je da su pobedili sa jednim golom razlike i da je red da se čestita.

„Treba da se pruži ruka, ako hoćemo da budemo fer. Igrali smo utakmicu fudbalsku sa četiri igrača, a protivnik je imao 17 i pobedili s jednim golom razlike. Red je da se kaže - čestitamo“, rekao je Milić za N1.

Kako je kazao, princip koji je ujedinio njegovu GG sa opozicijom u Nišu je borba protiv, kako ističe, neverovatne bahatosti niških naprednjaka.

Veliki broj naprednjaka i SPS-ovaca je glasao za nas, ja to znam. Ova je vlast dojadila i njima, kazao je on.

„Nije bilo moguće da se dođe do ovako epske promene da ova vlast nije dojadila svima“, kazao je Milić.

SNS je, kako ističe Milić, potreban Nišu kao jedna dobra opozicija.

Biće odlični kontrolori ove buduće vlasti. Niš treba da pokaže zrelost, kaom što je i do sada, bilo kakvo dizanje tenzija nije dobro i nikome neće biti koristi, smatra on.

Rekao je da mu je najvažnije da su građani poslali poruku.

Nije mu kaže, rezultat bio bitan, već da su zaejdno imali većinu da mogu da naprave neophodnu promenu.

„Prija da imamo ovako veliku podršku građana, i veoma smo ponosni. To je potvrda da sve što smo radii, radili dobro i građanhi itekako znaju to da prepoznaju“, kazao je Milić.

On nije želeo da spekuliše o tome šta ukoliko mu se ponudi mesto gradonačelnika, a na pitanje da li će ostati na klinici, rekao je „a gde bi drugo mogao da budem“.

Ukoliko GIK saopšti rezultate koji se ne poklapaju sa opozicionim , kratko je odgovorio da će upotrebiti sva legalna sredstva koja su na raspilaganju, ali da ne želi da govori o tome šta bi bilo kad bi bilo.

Ponovio je da opozicione liste imaju 31 mandata prema podacima kojima oni raspolažu i da je ovde samo pitanje da li SNS ima 29 ili 30 mandata u zavisnosti od toga da li će Ruska stranka preći cenzus.

Izvor: N1