Proglasio pobedu opozicije u Nišu: Ko je doktor Dragan Milić



"Od danas je Niš slobodan grad", poručio je doktor Dragan Milić i proglasio pobedu opozicije.

Obraćajući se na trgu u Nišu, rekao je da je bitka bila potpuno neravnopravna.

„Mi smo imali kampanju koja je koštala oko 400 do 500 hiljada dinara. Imali smo na RTS-u 24 sekunde prikazivanja naše grupe i toliko smo procenata dobili. Dobro je što nisu dali 35 sekundi jer bismo imali 35 odsto“, naveo je Milić.

Naveo je da se nekoliko meseci vrši brutalna kampanja protiv njega i Đorđa Stankovića iz Biramo Niš. „Crta nam se meta na čelo, priča se da smo agenti CIA“, naveo je.

Rekao je da njima jedan jedini interes njihov grad i da tu nema pogađanja. „Pošto je mogo puta govoreno da smo nečiji trojanski konj, ovoga puta izjavljujem – neće biti nikakve saradnje sa SNS“, dodao je.

Doktor Milić je rođen 1965. u Leskovcu.

U zvaničnoj biografiji navodi da je osnovnu i srednju školu završio u Prokuplju „kao učenik generacije“. „Južne vesti“ dodaju da je obrazovanje je započeo u Engleskoj, u školi „Richard Lee”, gde se školovao od 1969. do 1972. godine.

„Medicinski fakultet u Nišu diplomirao je sa prosečnom ocenom 9,91. Ima ukupno završene tri specijalizacije i to iz: opšte hirurgije, vaskularne hirurgije i kardiohirurgije i ima zvanja opšteg hirurga, vaskularnog hirurga i kardiohirurga. Opštu hirurgiju završio je u Nišu, a vaskularnu hirurgiju i kardiohirurgiju na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Magistrirao je 2001. godine, a doktorirao 2005. na Medicinskom fakultetu u Nišu“, ističe u biografiji, prenosi Istinomer.

Navodi da je u zvanje vanrednog profesora na Medicinskom fakultetu u Nišu izabran 2019.

„Prof. dr Dragan Milić nalazi se u radnom odnosu u KC Niš od 1998. godine. Od 2001. radi na odeljenju vaskularne hirurgije Klinike za opštu hirurgiju KC Niš u zvanju opšti hirurg. Nakon završetka subspecijalizacije iz vaskularne hirurgije raspoređen je na mesto lekara subspecijaliste vaskularne hirurgije u Klinici za opštu hirurgiju KC Niš. Nakon formiranja Klinike za vaskularnu hirurgiju biva postavljen na mesto načelnika odeljenja za flebologiju, a potom i na mesto pomoćnika direktora Klinike za vaskularnu hirurgiju KC Niš 2008. i 2010“, napominje u biografiji.

Dodaje da je nakon otvaranja Klinike za kardiovaskularnu i transplantacionu hirurgiju KC Niš u novembru 2014. postavljen za njenog prvog direktora, a posle restrukturiranja KC Niš i formiranja Klinike za kardiohirurgiju KC Niš, u julu 2017. postavljen za prvog direktora Klinike.

Naglašava da je „imao mnogobrojna stručna i naučna usavršavanja u inostranstvu, i to u SAD i Engleskoj“.

„Južne vesti“ navode da je dobitnik januarske nagrade Grada Niša za 2011, kao član tima za uvođenje kardiohirurgije u tom gradu. Dobitnik je i nagrada “Zlatnik Medijane”, “Majstorsko pismo” i “Braća Karić”.

Izvor: N1, Istinomer.rs