Đoković: Zbunjen sam, u nedoumici sam u vezi sa vakcinacijom

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da nije stručnjak za koronavirus i dodao da je u nedoumici šta je najbolje učiniti u vezi sa vakcinacijom.

Prvi teniser sveta je u nedelju uveče rekao da se protivi vakcinaciji i da ne bi želeo da ga neko tera da se vakciniše protiv koronavirusa kako bi mogao da putuje na turnire. Ta izjava je odjeknula u svetskim medijima, a Đoković se oglasio saopštenjem koje je poslao Njujork Tajmsu u kome je naveo da je zbunjen celom situacijom.

"Nisam stručnjak, ali želim da imam opciju da izaberem ono što je najbolje za moje telo. Otvorenog sam uma i nastaviću da istražujem ovu temu pošto je važna i uticaće na sve nas", rekao je osvajač 17 grend slem titula.

"Da budem iskren, pomalo sam zbunjen, kao i ostatak sveta. Uprkos tome što imam pristup informacijama i resurse, u nedoumici sam oko toga šta bi bilo najbolje uraditi", dodao je Đoković.

Povodom Đokovićevih izjava o vakcinaciji oglasio je i epidemiolog Predrag Kon, koji je teniseru putem svog Fejsbuka poručio da izbegava odgovore o ovoj temi zbog velikog uticaja koji ima na ljude.

"Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanja u vezi sa vakcinacijom jer imaš ogroman uticaj", naveo je Kon na svom Fejsbuk nalogu.

Teniska takmičenja prekinuta su najmanje do sredine jula zbog pandemije. Odloženi su i pomereni brojni turniri, a legendarni Vimbldon je otkazan.  

Izvor: Beta, N1