Boško Obradović na silu izbačen sa sednice i iznet iz skupštinske sale


Lider Dveri Boško Obradović na današnjoj sednici Skupštini napravio je pometnju, nakon što je počeo da zviždi kada je predsednica Skupštine Maja Gojković dala reč premijerki Ani Brnabić.

Boško Obradović došao je danas na sednicu Skupštine i napravio incident, kada je na samom početku ušao u salu i počeo da duva u pištaljku. Predsednica parlamenta mu je prvo izrekla dve opomene, posle čega ga je i isključila sa sednice.

Gojkovićeva je naredila obezbeđenju da izbaci Obradovića iz Skupštine iz sale, ali je odbio da izađe. Ona je potom odredila 20 minuta pauze.

Sednica je prekinuta, ali je u sali ostala većina poslanika, uključujući i Obradovića kog obezbeđenje iz prve nije uspelo da izbaci i koji je došao do govornice. U sali su i premijerka i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.



Obradović je nastavio da zviždi još neko vreme i nakon zvaničnog prekida sednice, da bi se predsednica Skupštine ponovo obratila i rekla da zasedanje neće biti nastavljeno dok lider Dveri ne izađe iz sale. Obezbeđenje ga je potom na silu izbacilo, dok se on otimao i držao za zastavu.

Nakon što je nastavljena sednica, Gojkovićeva je rekla da je Obradović pocepao sinopsis.

Izvor: Nova.rs, RTS, Danas