Dragoljub Đuričić: Nešto me tera da opet bubnjam za promene


Bubnjari Beograda su odavno postali simbol promena i deo novije srpske istorije, pa… ko zna, možda se bliži dan da opet uzmem doboš u ruke, videti ćemo kako će se stvari razvijati, ko zna…, izjavio je za portal Nova.rs bubnjar Dragoljub Đuričić koji je sa svojim kolegama redovno učestovao na protestima tokom devedesetih godina.

"Imam dovoljno razloga da nastavim tamo gde sam stao pre 20 godina, želeo sam da mi dete živi i radi u svojoj državi pristojno i dostojanstveno od svoga rada, kao i mnoga druga deca, a šta smo doživeli, šta smo im ostavili", rekao je odgovarajući na pitanje novinara portala Nova S šta bi trebalo da se dogodi da da ponovo izađe a ulicu.

"U međuvremenu (od protesta devedesetih) je bilo svega i svačega, uglavnom sam ćutao, osetio sam da neki ne smeju da me zovu u medije, a drugi su preko mojih nezvanja dokazivali svoju privrženost vodećima. Ne volim da se ponavljam, ali nikad ne reci nikad…", dodao je on.

Đuričić je rekao da ipak misli da mladi i nezadovoljni ljudi moraju sami da smisle stil i način negodovanja i da ne treba da on vodi svojom energijom.

"Drugo, ne pamtim da je jedan te isti čovek u dva navrata uspeo uraditi uspešno istu stvar... Treće, sada su vremena drugačija, drugačije se i misli", dodao je on.

Izvor: Nova.rs, N1