Devojčici koja je pobegla nude pare na Tviteru za školovanje


Slučaj nestanka devojčice Tamare Blažić (13) iz Niša, koja je pobegla od kuće kako bi u Beogradu polagala prijemni ispit za Matematičku gimnaziju, podigao je celu javnost u Srbiji na noge. Potezom devojčice, koja se osmelila na ovakav korak kako bi pohađala školu koju voli, oduševljeni su mnogi korisnici društvene mreže Tviter, a neki su čak spremni i da joj ponude stipendiju za nastavak školovanja.

Jedan od njih je i profesor finansija na jednom fakultetu Raša Karapandžić, koji je na svom Tviter nalogu napisao da želi da Tamari ponudi stipendiju za dalje školovanje.

“Da sam direktor matematičke gimnazije, nekoga ko je ovoliko motivisan, sada bih primio bez prijemnog”, napisao je pomenuti profesor i dodao:

“Tamara i ja samo se dogovorili da ćemo da ovoj devojci da ponudimo stipendiju. Ako je neko poznaje, bio bih zahvalan da joj prenese da mi se javi ovde ili emailom”, napisao je profesor.

Potez ovog profesora podržali su i drugi građani, koji žele da se priključe i, takođe, pomognu devojčici.

Podsetimo, nestanak devojčice prijavljen je u subotu ujutru, od kada joj se gubio svaki trag. Ona je pronađena tokom noći u Beogradu, a kako su mediji navodili, devojčica je došla u glavni grad da polaže prijemni ispit za Matematičku gimnaziju, gde su je usnimile i nadzorne kamere. Navodno, roditelji maloletnice bili su protiv toga da ona ide u Beograd.

Izvor: Nova.rs