DRAŽA PETROVIĆ - Trampovdan uoči Vidovdana


Draža Petrović, kolumna za portal N1, 19.6.2020. 

Svake godine ima sve više i više egzibicionista koji hoće na silu da uđu u Belu kuću, bilo preskakanjem ograde, bilo kolima u punoj brzini, bilo padobranom, bilo skokom s motkom preko ograde, pa to više i nije neka vest.

„Pokušao da uđe u Belu kuću!? Pa jesi li ti normalan, koga to zanima!? Nađi mi nekog ko hoće da pobegne iz Bele kuće!“ – urlaju urednici svetskih medija na svoje novinare, a novinari su totalno zbunjeni, jer u istoriji Bele kuće još niko nije želeo da pobegne iz Bele kuće, nego su svi „opičeni“ stanovnici Zemaljske kugle navrli da u nju po svaku cenu uđu.

Nije, dakle, odavno vest da je vlasnik Informera ujeo čoveka, nego, jelte, da je čovek ujeo vlasnika Informera – glasi staro novinarskom pravilo, prilagođeno “zlatnom dobu” novinarstva.

Od pre neki dan, pak, ispred Bele kuće u Vašingtonu, namešta se gomila svetskih medija, tražeći što zgodniju poziciju za istorijsku ekskluzivu – prvog čoveka koji pokušava da pobegne iz Bele kuće.

“Imamo dojavu da će se baš takav ovde pojaviti 27. juna” - šuška se među dobro obaveštenim novinarima belosvetskih medija koji se već danima montiraju kod Bele kuće čekajući istorijsku ekskluzivu.

Za to vreme, tačno 7.589 kilometara dalje od Bele kuće, naš tim za odlazak u Belu kuću 27. juna, proučava mapu Bele kuće.

“Najzgodnije ti je da kroz ovaj prozor u prizemlju iskočiš na travnjak, sakriješ se u ovo žbunje, dopuziš do ovog drveta, i onda se lagano zatrčiš prema ogradi, preskočiš je, al' iz prve, i to je to!” – objašnjava naš strateg za pregovore u Beloj kući, našem glavnom pregovaraču, našu platformu za pregovore 27. juna.

Naš glavni pregovarač, doduše, zna sve staze i bogaze oko Bele kuće – jednom je tamo ušao kroz vrata za poslugu na poziv glavnog kuvara Bele kuće, zadržao se pola sata u srdačnom razgovoru sa zamenikom pomoćnika glavnog kuvara Bele kuće, pa je to kasnije predstavio kao krucijalni dokaz da je Amerika odlepila za Srbijom, a posebno za njim, za kojim su svi odlepili, a poneki i totalno.

Kada je ono pre više od četiri godine Dragan J. Vučićević, eminentni domaći stručnjak za geopolitiku, zakupio bilborde po Beogradu da bi u ime redakcije uglednog Informera čestitao pobedu Donaldu Trampu na američkim izborima prigodnim sloganom: „Trampe, Srbine!“, bilo je jasno da će za četiri godine isti geostrateg zakupiti bilborde sa kontrasloganom: „Trampe, Šiptare!“, jer za razliku od ljudi koji retko kad greše, on retko kad ne greši.

Bilo je to vreme kada je Kurir svim čitaocima kao specijalni poklon delio postere sa likom Trampa, kada je Srpski telegraf štampao naslove: „Tramp vraća Srbiji Kosovo“, Informer štampao naslove „Šiptari i Skot plaču za Hilari”, Alo štampao naslove “Albanci plaču, Srbi slave uz šampanjac”, a Šešeljevi četnici spevali pesmu:

Donald bedem sa Meksikom pravi,
Drma mu se šubara na glavi,
Drma mu se na šubari cveće,
Muslimane trpeti on neće

Ljudskom rodu svanuće sloboda,
doneće je njujorški vojvoda

I Ivica Dačić je na nekoj sesiji u Ujedinjenim nacijama, prišao Trampu s leđa, da mu pokaže naslovne strane srpskih tabloida (umalo ga u tom poduhvatu nisu sprečili snajperisti koji motre ko Trampu prilazi s leđa), misleći valjda da će Tramp pasti u nesvet kad shvati da ga u Srbiji više vole nego u Americi, te da će odmah od Daćića zatražiti srpsko državljanstvo.

Veliki Srbi su, elem, smatrali da su Amerikanci konačno glasali u korist srpskog roda, te da će nam Tramp ne samo vratiti Kosovo, Metohiju, Teksas, Menhetn, Republiku Srpsku Krajinu, Kaliforniju, Havaje, Eldorado i sve ostale vekovne srpske zemlje, nego ćemo nam pride vratiti i Nikolu Teslu, najvećeg mrtvog srpskog genija, jer najvećeg živog srpskog genija već imamo u trajnom vlasništvu, samo nikako ne znamo kako da ga skinemo s grbače.

Elem, kao što neki zacopani mladić zakupi bilbord pa na njemu napiše: “Anja, volim te”, Dragan J. Vučićević, Mali Đokica srpske politike i geopolitike, zakupio je bilborde da izjavu beskrajnu ljubav Donaldu Trampu, jer on ima tu profesionalnu deformaciju da se uvlači u svaku duplju koja mu se ukaže ispred nosa. A od koje bi mogao da ima neke vajde.

Ne samo to, Mali Đokica srpske politike i geopolitike, čovek beskrajnih (anti)talenata, od kojih je najveći da uvek sve pogodi, ali pogrešno, išao je po televizijama i pričao da je Srbima konačno svanulo, jer kod kuće imaju Velikog Srbina, u Beloj kući imaju Velikog Srbina i u Rusiji imaju Velikog Srbina, pa je osmislio i novi pravac u geopolitici, trampologiju, koja je karakteristična po tome da takve gluposti o Trampu čak ni sam Tramp ne može da izvali.

Falilo je smo da Informer pokrene akciju da se uvede novo crveno slovo u crkvenom kalendaru, takozvani Trampovdan, koji bi se slavio kao dan kad je Tramp pobedio Klintonove, čime je suštinski trijumfovao celokupan goloruki srpski narod.

I kao što postoji ona teorija da većinu zemaljske kugle čine idioti, te je slika sveta sve sumornija jer većina uvek nadglasa manjinu, slična teorija postoji i za Srbiju, pa se ispostavilo da će 27. juna leta gospodnjeg 2020, naš glavni pregovarač biti zaključan u Beloj kući, gde mu sprema klopku isti onaj glavni junak Informerovog plaćenog bilborda “Trampe, Srbine”.

-Zajebao sam se, Tramp ipak nije Srbin, sad su mi javili! – ide ovih dana ona silna kamarila tabloidnih geopolitičara predvođena Draganom J. Vučićevićem po televizijama kukajući na svetsku zaveru, masone, albansku mafiju, Bildeberg grupu, vanzemaljce, Amerikance, Albance, Marokance, rastafarijance, Indijance, Gorance i sve ostale koji, jelte, baš 27. juna, kada je, prema svedočenju slepog guslara Filipa Višnjića, bila Kneževa večera, zovu našeg glavnog pregovarača u Belu kuću, a ovaj se potajno sprema da odande pobegne, čime neće učiniti veliki korak za sebe, ali će makar učiniti veliki korak za čovečanstvo jer će postati prvi Zemljanin koji je pobegao iz Bele kuće, objekta u koji svi žele da uđu.

Kneževa večera, elem, odigrala se baš 27. juna, po očevicu Filipu Višnjiću, uoči Vidovdana i Kosovskog boja, kad su Srbi izgubili bitku, te su to posle slavili sledećih 700 godina kao istorijsku pobedu.

Tako da Srbima neće bito teško i da 27. jun, Trampovdan, slave svake godine kao datum kada je naš pregovarač pobegao glavom bez obzira iz Bele kuće, što u prevodu na srpski znači: istorijski pobedio u Beloj kući.

Ajd se kladimo!?