Pre tri dana policija nije znala gde je Jutka, juče glasao u Brusu


Milutin Jeličić - Jutka, bivši predsednik opštine Brus i nosilac liste GG "Za moderan Brus" na lokalnim izborima, glasao je juče na biračkom mestu u Brusu, objavljeno je na Tviteru uz njegovu fotogafiju kako ubacuje glasački listić. Jeličić je 19. juna trebalo da se pojavi na suđenju u Kruševcu, ali policija nije uspela da ga pronađe i privede po nalogu suda.

Jeličić se nije pojavio 10. i 19. juna pred Osnovnim sudom u Kruševcu, gde odgovara zbog polnog uzmemiravanja i nedozvoljenih polnih radnji prema bivšoj saradnici Mariji Lukić.

Tužilaštvo je u petak na ponovljenom glavnom pretresu zatražilo pritvor za optuženog, uz obrazloženje da očigledno izbegava da se pojavi na sudu. Na pretprošlom pretresu, sudija Aleksandar Kocić doneo je odluku o privođenju optuženog, ali ga policija nije našla na adresi.

Oštećena Marija Lukić izjavila je da je i u četvrtak, dan pre suđenja, videla optuženog, kao i da on aktivno učestvuje u kampanji u Brusu i okolini. Očekuje se i da vrlo vrzo bude zakazan i novi pretres kako bi se postupak protiv Jutke, konačno i završio.

Krivičnu prijavu je protiv njega kruševačka policija podnela još marta 2018. 

Izvor: N1 Beograd, Beta