Vučić: Boli me pominjanje dece, ja sam samo običan tata


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Požegi da ga kao oca boli pominjanje njegove dece u pojedinim medijima, ali da će o tome govoriti drugom prilikom jer ne želi da skreće pažnju sa otvaranja obnovljene fabrike Budimka i uspeha porodice Marković koji su investirali u taj posao.

"Ja sam samo običan tata, možda ne ni najbolji na svetu. Možda im ne poklanjam dovoljno pažnje i vremena, možda nisam ni umeo sa njima... A naravno da me boli", rekao je Vučić upitan kako komentariše to što je portal KRIK objavio fotografiju njegovog starijeg sina Danila.

Vučićev sin fotografisan je u jednom kafiću kako gleda utakmicu između Partizana i Crvene zvezde u društvu muškarca koji se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom. Novinarki KRIK-a, koja je fotogafiju napravila, je posle toga nepoznati muškarac oduzeo telefon, naveo je taj portal, u prisustvu grupe osoba "koje su se predstavile kao policajci". Telefon je kasnije vraćen kada je to "dozvolio" čovek kojeg je fotografisala.

Upitan kako komentariše činjenicu da je KRIK delom finansiran i od Evropske unije i da li je o tome razgovarao sa nekim iz EU, Vučić je rekao da je važno za Srbiju da ima dobre odnose sa Unijom i da on ne može da se rukovodi emocijama, već mora da prevlada racionalan i pragmatičan pristup.

Vučić je rekao da sagovornicima iz EU ne može da kaže ono što bi uvek želeo, ali da se nada da neki istraživački portali neće tako pisati o njihovoj deci. Dodao je da će o tome govoriti večeras na jednoj televiziji, jer je želeo da prođe makar 24 sata, i jer je dobro da ne reaguje odmah onako kako bi želeo i da pokaže sve emocije. 

Izvor: Beta, N1 Beograd