Vučić: Mladić s kojim je sedeo moj sin gonjen samo za tuče


Moj sin je sedeo sa navijačima, a ne sa pripadnicima kavačkog klana, rekao je predsednik Aleksandar Vučić, koji je dodao da "pojedini tajkuni preko Danila Vučića vode kampanju protiv njega".

"Negde sam ja kriv za to što se Danilu dešava. Oni ne kažu da je on učinio neko krivično delo, neki prekršaj, nije se bahato ponašao, posvađao, niti potukao", rekao je Vučić za TV Prva.

On je kriv, nastavio je Vučić, što je bio sa nekim, pa kad ste sa Tasovcem, onda ste član Filharmonije, a kada ste sa Ajom Jung onda igrate balet.

Vučić je istakao da je "Danilo bio u društvu sa navijačima, a ne članovima nekakvog kavačkog klana".

"Naravno da znamo ko su ti ljudi sa kojima je bio moj sin, svaki njegov kontakt sa bilo kim je jasno evidentiran", rekao je Vučić i naglasio da je Aleksandar Vidojević, sa kojim je bio Danilo, navijač Partizana. 

"Taj mladić nikada nije gonjen ni za kakvu drogu, gonjen je za tuče, ali nikada nije pravosnažno osuđen", kazao je Vučić. 

Istakao je da su njegova deca teško podnela razvod i da gleda da im ugodi u svemu i naglasio da njegov sin radi u prodavnici za 550 evra i da se ponosi svojim poslom. 

On je rekao da se protiv njegovog sina vodi "hajka" koja ne traje od juče, i da je trpeo strašne uvrede i kada je bio bolestan od koronavirusa. 

"Ja im kažem uzmite mene, ja sam bio mnogo gori od tih koje pominjete, ne postoji nijedan Zvezdin i Partizanov navijač kojeg nisam poznavao i moji roditelji su imali problema sa mnom, a ja sa Danilom nemam", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je "suština cele priče to što politički protivnici ne mogu da pobede planovima i programima, pa onda računaju da ga slome psihološki preko porodice".

"Tajkuni me napadaju jer sam odbio predlog za formiranje tehničke vlade"

Vučić je izjavio da su pre nekoliko meseci dvojica zvaničnika, jedan sa Zapada, drugi iz Rusije, od njega tražili da se formira prelazna vlada sa predstavnicima opozicionih stranaka. 

"Obojica su tražila da se formira prelazna vlada, a ja sam im rekao da to predlože svojim liderima", rekao je Vučić. 

"Sada me tajkuni napadaju zato što sam odbio predlog za formiranje tehničke vlade", kazao je Vučić.

"Srbija neće dizati belu zastavu"

Vučić je izjavio da bi specijalni izaslanik Evropske unije za pregovre Beograda i Prištine Miroslav Lajčak trebalo dan posle izbora da dođe u Srbiju, iako za to još nema potvrde, napominjući da ne može da kaže da li bi do rešenja za Kosovo moglo da se dođe do američkih izbora u novembru.

"Nisam čuo šta bi bilo rešenje, nisam dobio još nikakav predlog", rekao je Vučić. 

"Ono što naslućujem je da će predlog biti ovako ili onako nezavisno Kosovo, koje bi trebalo formalno da priznamo. Kakva je onda razlika između Evropljana i Amerikanaca", upitao je Vučić. 

U svakom slučaju, Srbija neće dizati belu zastavu, poručio je Vučić.

Izvor: Beta, FoNet, Prva, N1 Beograd