Gde je pravda: Pre 7 godina Andreu je ubio Mitrovićev sin18. jula 2013. godine, nekoliko minuta pre ponoći, poginula je Andrea Bojanić (17). Nju je džipom pregazio Aleksandar Mitrović, sin Željka Mitrovića, vlasnika televizije "Pink" u Ustaničkoj ulici. Vozio je brzinom većom od 80 kilometara na sat i potom pobegao sa mesta nesreće.

Suđenje traje već sedam godina, a početkom ove godine objavljena je odluka Apelacionog suda, kojom je naloženo da se ponovi suđenje Aleksandru Mitroviću zbog krivičnog dela “teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja”, a Apelacioni sud je pravosnažno odbio optužbu za krivično delo “nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi”, jer je za njega, pre svega odugovlačenjem da se donese prva pravosnažna presuda, nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja, tačno 18. jula prošle godine.

“Optužnica je ukinuta, jer je zastarela. Aleksandar se sada tereti za prekoračenje brzine. I odugovlačilo se da bi zastarelo. Novo ročište je zakazano za septembar, ali i to će biti odloženo”, za Nova.rs kaže Savo Bojanić, otac tragično nastradale Andree.

On dodaje da sudija Zorica Avramović nije našla za shodno da ga obavesti da je poslednje suđenje, koje je bilo 8. juna odloženo zbog toga što je mala sudnica.

“Nisam dobio nikakvo obaveštenje. Jasno je o čemu je reč… Ne znam šta bih više dodao, osim da je sve politizovano, što sam u više navrata naglasio”, kaže nesrećni otac.

Podsetimo, prethodnu presudu kojom je Mitrović bio osuđen na 12 meseci kućnog zatvora s nanogicom, ukinuo je Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

Izvor: Nova.rs