Lekari: Građani pomozite, politizacija nas dovela do iviceIz Sindikata lekara i farmaceuta obratili su se otvorenim pismom građanima Srbije i od njih zatražili pomoć tako što će da nose maske, održavaju distancu i peru ruke. U pismu je navedeno da su "nas politizacija svake moguće aktivnosti, dihotomija informacija i netransparentnost doveli do ivice".

Otvoreno pismo prenosimo u celosti:

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije smatra da je zdravstvena sitaucija u državi alarmantna! Stradaju građani, stradaju zdravstveni radnici, stradaju mladi, niko nije zaštićen s obzirom na neko lično svojstvo. Moramo sami sebe štititi.

– Građani potrebna nam je vaša pomoć! –
Potrebni ste nam za prevenciju i zaštitu
Nosite maske, održavajte fizičku distancu, perite ruke

Mere koje se kasno uvode, politizacija svake moguće aktivnosti, dihotomija informacija i netransparentnost su nas doveli do ivice.

Dok god bude bitno hvaliti se sa onim “šta je urađeno”, i stavljati u prvi plan i politiku, svi smo na jednom istom respiratoru.

Moramo biti svesni da danas nema nazad, nema virtuelne realnosti, nema UNDO, nema premotavanja, reklama, već jedan REALNI film koji se snima u sadašnjem vremenu, bez napisanog scenarija. Budimo država u kojoj su građani i zdravstveni radnici, lekari i pacijenti napisali ,”srpski scenario”, sa srećnim krajem. Moramo da branimo naše zdravlje i zdravlje naših najmilijih.

Računamo na pojedinca, na njegovu savest i ličnu odgovornost!

Računajte na nas! Umorni smo, iscrpljeni, ali ne odustajemo. Tu smo svaki dan i noć.

Razumite, ne vređajte i ne napadajte lekare i medicinske sestre, višegodišnje urušavanje zdravstvenog sistema je problem, broj testova su problem, nisu “laboranti” problem, imamo stručnost, problem su direktive, političke odluke za vreme ovakve epidemije su problem, manipulacija informacijama je problem. Mnogo je problema. Budimo rešenje zajedno.

Građani i struka.
Prava struka. Ona na frontu.
Na izmaku smo snage. Ne možemo ovo bez vas.
Ljudi ispred politike. Život ispred politike.
Čuvajte sebe da sačuvate vaše bližnje.
Čuvajte nas, da sačuvamo vas.

Izvor: Nova.rs