Novinar! Novinar! Naš reporter snimio kako ga policija mlati


Novinara portala Nova.rs Marka Radonjića, koji je sinoć izveštavao sa protesta u Bulevaru Kralja Aleksandra kod Pravnog fakulteta, pretukla je policija, što je on uspeo i da snimi. Posle ponoći je i verbalno napadnut uz pretnje privođenjem.

Bulevar kralja Aleksandra sinoć je bio poprište najvećih sukoba između pripadnika specijalnih jedinica i demonstrantima koji već drugo veče za redom protestuju u Beogradu, nezadovoljni ponovnim razbuktavanjem epidemije i predlogom za uvođenjem policijskog časa.

Radonjić je upravo izveštavao o sukobu koji je eskalirao bacanjem veće količine suzavca, sa jedne i kamenica demonstranata sa druge strane, kada je pripadnik Žandarmerije počeo brutalno da ga udara pendrekom.

Iako je Radonjić policiji uporno govorio da je novinar i da je na zadatku, pripadnik Žandarmerije se nije obazirao nego ga je i dalje udarao.

Nedugo zatim naš kolega je opet napadnut od strane policije dok je radio svoj posao. U trenucima dok je snimao policijsko postupanje, odnosno razgovor sa privedenim, i Radonjiću su zapretili privođenjem, iako sme da snima.

Pored fizičke, i verbalna brutalnost policije na snazi.Izvor: Nova.rs