Protest studenata nakon Vučićeve odluke: Haos u Studenjaku


Povodom odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u okviru pooštravanja mera zbog pandemije koronavirusa zatvori i sve studentske domovi u Beogradu, u Studentskom gradu u znak protesta okupio se veliki broj studenata.

Studenti su izrazili nezadovoljstvo ovom odlukom i traže da bude poništena, te dodaju da oni nisu neodgovorni kao što se predstavlja i da nose maske.

Mnogi su na pominjenje predsednika i njegove odluke vikali “Uaaaa” i oštro reagovali povicima negodovanja na optužbe nadležnih da su oni krivci za širenje koronavirusa u Beogradu.

Osim Studentskog grada večerašnja izajava predsednika Srbije na ulice izvela je i studente iz Studentskih domova  “4. april”, “Slobodan Penezić” sa Zvezdare, doma na Karaburmi i Kralj Aleksandar I.

Okupljanje će biti nastavljeno sutra ujutro posle razgovora sa upravnikom u vezi ovog slučaja.

Okupljeni su pozvali da se ne iseljava niko. Neki od studenata takođe traže i da se već sad na dnevni red stavi i zahtev da nema iseljavanja iz domova naredne godine, kada treba u Beogradu da bude ponovo održana Univerzijada.

Studenti doma “4.april” izašli su i blokirali Ulicu Vojvode Stepe uzvikujući “Nećemo kući”.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u Beogradu od sutra biti na snazi nove mere, čije bi sprovođenje trebalo da popravi epidemiološku situaciju u glavnom gradu. On je rekao da se od sutra na dve nedelje zatvaraju noćni klubovi i splavovi od 23 do 6 ujutru, a isto važi i za kafiće osim onih koji imaju bašte i dodao da će biti zatvoreni i svi studentski domovi u Beogradu.

“Ukoliko ove mere za nekoliko dana ne budu dale rezultate, uvešćemo nove mere, pa i zatvaranje Beograda” istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, da je mogao da o merama odlučuje sam, on bi zatvorio Beograd i uveo sedmodnevni policijski čas.

Izvor: Nova.rs