Suzavac na demonstrante na ulazu u skupštinu


Policija je večeras bacila suzavac i šok bombe kada su građani koji protestuju ispred Skupštine Srbije zbog ponovnog policijskog časa pokušali da probiju kordon i uđu u parlament. Ispred skupštine su bile jake policijske snage. Jedna grupa građana došla je ispred RTS, a neki građani su prevrtali i palili kontejnere. Na ulicu je izašla i konjica.

Nekoliko hiljada građana okupilo se ranije večeras na raskrsnici Takovske, Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra zbog najave da će u petak biti uveden policijski čas kako bi se suzbilo širenje koronavirusa. Građani su zaustavili saobraćaj pored platoa ispred Narodne Skupštine Srbije.

Uzvikivali su “Vučiću lopove”, “Ostavke”, i lupali u šerpe. Na protestu se pojavila policija, a građani su naizmenično propuštali vozila. Oni su pozivali da se ispred skupštine okupe studenti i svi oni kojima je kako kažu stalo do budućnosti svoje zemlje.

Okupljeni su pozivali građane da im se pridruže i da se već večeras probije policijski čas.

Nakon 3 sata ujutro demonstranti su se razišli, a “Gradska čistoća” pere plato ispred Skupštine Srbije. Okupljanje je najavljeno i za danas.

Izvor: Nova.rs