Uvrede, prevare i loš humor – Lav Pajkić u SkupštiniSkupština Srbije ponovo zaseda. Na zvaničnom sajtu objavljena su imena 250 poslanika kojima su u ponedeljak potvrđeni mandati. Ukoliko se još niste upoznali sa novim poslanicima, spremite se da vas zaboli glava. Među njima ima starih skupštinskih veterana, ali i novih lica kojima je ovo prvi ulazak u republički parlament - jedan od njih je i Lav Grigorije Pajkić, voditelj emisije "Kontravizija" na televiziji Pink.

Ne tako davno, odmah po završetku izbora, vladajuća stranka najavila je radikalizaciju svojih redova, pa se u SNS-u moglo očekivati mnogo mladih lica. Međutim, nije prvi put da ono što najave – ne ispune. Na listi su između ostalih sin lidera PUPS Milana Krkobabića – Stefan Krkobabić, udovica Olivera Ivanovića – Milena Popović, ali i voditelj Lav Pajkić.

Ukoliko se i na trenutak prevarite, i pomislite da je u pitanju “sveža krv” – nemojte zaboraviti na rane radove čoveka koji je “stvoren” kako bi bio odgovor Zoranu Kesiću i njegovoj emisiji “24 minuta”. Istina, uz dosta lošiji humor i ne tako veliku popularnost, mladi Lav je “sedeo, radio šta mu kažu i čekao svoj red” – a sada može da uživa.

Sin spisateljice Isidore Bjelice i dramaturga Nebojše Pajkića ustalasao je srpsku javnost nakon što se u oktobru 2017. godine otkrilo da je na skupu opozicije na Trgu republike radio anketu lažno se predstavljajući kao deo ekipe satiričnog portala “Njuz.net”.

Cilj “poduhvata” u koji se upustio ovaj mladi naprednjak bio je da se pristalice opozicije ismeju kao “lažna elita” koja ne zna ko su Nadežda Petrović, Milutin Milanković, Slobodan Jovanović i Uroš Predić. Odgovori građana besomučno su prikazivani na prorežimskim televizijama poput Studija B i Pinka.

Sada kada je i zvanično poslanik, građani Srbije mogu se jedino nadati da neće i ubuduće ismejavati one koji mu daju platu.

Rođen je 25. oktobra 1995. godine u Beogradu. Sa 20 godina imenovan je za direktora neprofitne Srpske naučne televizije, a godinu dana kasnije primljen je u Trilaternu komisiju, čime je postao najmlađi član te organizacije u Evropi. Takođe, jedno vreme bio je predsednik omladine Srpske narodne stranke, koju predvodi Nenad Popović.

“Kada sam video da se osnovala jedna nova stranka, sa novom idejom, želeo sam da se okušam. Mlad sam, mlada je stranka, tu sam se najviše našao”, izjavio je Pajkić 2015. godine, ističući da su ga roditelji podržali kada se pridružio “narodnjacima”.

“Mene konkretno interesuje omladinska politika, da negde, na neki najbolji način pomažem omladini, da se borim za prava mladih. Dete sam poznatih, pa se očekuje neka velika pomoć”, svojevremeno je izjavio Pajkić za domaće medije, pokušavajući tako da ostavi utisak nekoga ko će se zaista zalagati za mlade u ovoj zemlji.

I to je tačno, zalagao se za mlade koji su spremni da podrže Srpsku naprednu stranku. Važno je pomenuti da je pre nešto više od godinu dana, tačnije u martu 2019. godine, osmislio i postao predsednik organizacije “Stub”, udruženja mladih koji, prema zvaničnom opisu na društvenim mrežama “žele pozitivne promene u društvu kroz drugačiji pristup od drugih političkih opcija, služeći se pozitivnom kritikom, zdravim patriotizmom i davanjem primera”.

U “zdravu kritiku”, posmatranu kroz oči ovog mladog kontravizionara, ubraja se i nesnosno blaćenje i vređanje prethodne vlasti i naravno, pogodite, Dragana Đilasa. U decembru 2019. godine, Pajkić je organizovao izložbu po imenu “Izgubljene godine”, u kojoj je podsetio građane na “sve afere prethodne vlasti” predvođene Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem i Borisom Tadićem.

Kako je svojevremeno pisao dnevni list “Danas”, on često “retvituje” poruke predsednika države Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića na Tviteru, a na fotografijama je neretko u društvu naprednjaka Aleksandra Jovičića.

Inače, sin spisateljice Isidore Bjelice je filmski i televizijski producent, kao i montažer. U njegovo znanje i stručnost u ovom polju smo se donekle i uverili imajući u vidu autorske “Kontravizije”, a ako poslanički posao bude radio upola “dobro” kao voditeljski, ne preostaje nam ništa drugo nego da sa nestrpljenjem iščekujemo nove Kesićeve epizode, u nadi da će Lav dati materijala za što kvalitetniji i zanimljiviji sadržaj.

Prenosimo sa portala Nova.rs, piše Pero Jovović