I kosovska delegacija dobila od Trampa ključ Bele kuće



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio se juče da mu je predsednik SAD Donald Tramp poklonio, simbolično, ključeve Bele kuće. Kako prenose kosovski mediji, isti poklon dobila je i delegacija iz Prištine, nakon potpisanog sporazuma. Premijer Avdulah Hoti nije saopštavao ništa tim povodom, a mediji su do saznanja o ovom Trampovom daru došli nakon što je na Fejsbuku fotografiju podelila šefica njegovog kabineta, Ardita Duši.

"Ključ Bele kuće", "Poklon predsednika Trampa", napisala je kratko Ardita Duši uz fotografiju na kojoj u ruci drži ključeve.

S druge strane, predsednik Srbije javnost je izvestio i o poklonima i o tome kome idu u nasledstvo. Navodeći da je imao dobre bilateralne razgovore sa predsednikom Trampom, dodao je: "Dobio sam i posebnu poruku koju mi je napisao Tramp. Dobio sam i ključeve od Bele kuće i Tramp mi je rekao prilikom uručivanja: 'Uvek možeš da uđeš ovde'".

Vučić je naveo i to da će papir da ostavi ćerki Milici, da će olovku kojom je potpisivao sporazum ostaviti sinu Vukanu, a sinu Danilu će ostaviti olovku koju je od Trampa dobio.

Izvor: N1 Beograd