MILAN LANE GUTOVIĆ: I bez korone povukli smo se u izolaciju i unutrašnje izbeglištvo



"Sve je postalo tako vulgarno i banalno, nešto što je bilo nezamislivo pre nekog vremena, danas je postalo za mnoge i neprimetno, postali smo tupi i bez korone povukli smo se u izolaciju - mi smo već bili u fazi koja može da se zove unutrašnje izbeglištvo“, rekao je u razgovoru za N1 glumac Milan Lane Gutović.

Gutović kaže da su naši problemi toliko goli, da nema zaštitne zavese iza koje bismo se mi krili, ne samo u umetnosti, nego u životu uopšte ovde.

"Lik Šojića smo pravili kao prenaglašenu sliku jedne vucibatine koji se greškom sistema našao na mestu direktora jedne firme, i to firma plaća kao grešku tog sistema. Ali kako vreme razmotava to klupko, taj lik je prestao da bude karikatura, i lagano je prelazio u realnost, cak i to odelo.. u vreme kada je formirana ta ličnost mi smo imali nakazno odevenog čoveka, danas je moda stigla to", kaže glumac.

Slom države, institucije su prestalajale da postoje - to je razlog zašto je do toga došlo.

"Kako je propadala država sve je to više i više postajalo realnost", naveo je.

Kako je ocenio, umetnost je kao neki zbeg, nešto gde smo se sklonili od ovog "strašnog nevremena i bedne stvarnosti" u koju smo zatvoreni.

Glumca Milana Laneta Gutovića odnedavno ponovo možete gledati na pozorišnim daskama. Na repertoaru za septembar u Akademiji 28, Gutović će igrati u predstavama "Dogodine u isto vreme", "Ukrađena ličnos' " i "Obično veče". Sa njim je o tome i drugim temama, razgovarala reporterka Dušica Jovanović.

Izvor: N1 Beograd