Šapić čestitao Vučiću nakon sporazuma u Vašingtonu: Pokazali smo velikim silama



"Više puta sam rekao da je jedna od stvari oko kojih se sa Vučićem u potpunosti slažem, upravo njegovo vođenje spoljne politike. Nakon ovog sporazuma to mogu samo još jednom da potvrdim i da mu iskreno čestitam", poručio je predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić nakon sastanka delegacija Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Kako ja navedeno u saopštenju SPAS-a, vođenje spoljne politike poslednjih godina, kulminiralo je u Vašingtonu "i to baš na mestu sa kojeg su nam poslednje tri decenije dolazili najveći problemi".

Iz SPAS-a poručuju da svako ko ne vidi kakva nam se prilika ukazuje, kako ekonomska tako i politička, ili je zlonameran ili je potpuni politički laik.

"Verujem da smo konačno, velikom mudrošću, upornošću, a pre svega znanjem, pokazali i velikim silama da bez Srbije i srpskog naroda, nema ekonomske i političke stabilnosti u ovom delu Evrope i da je vreme ignorisanja Srbije, davno iza svih nas. Sada je najvažnije da budemo pre svega složni, a zatim i mudri i da poziciju za koju smo se teškom mukom izborili, pametno iskoristimo i konačno postavimo Srbiju na mesto koje nam pripada, a to je apsolutni lider Zapadnog Balkana", navedeno je su saopštenju Srpskog patriotskog saveza.

Podsetimo, predsednik SAD Donald Tramp, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti, potpisali su u petak u Beloj kući ekonomski sporazum.

Izvor: N1 Beograd