Prikupljen novac za lečenje Lane Jovanović



Novac za lečenje Lane Jovanović je prikupljen, objavljeno je na Fejsbuk stranici "Za Laninu životnu bitku." Ova jedanaestomesečna beba boluje od spinalne mišićne atrofije, retke neuro-mišićne bolesti, a lek koji može da joj pomogne košta 2,1 milion dolara.

Kako je objavljeno, sakupljeno je 2.400.000 dolara.

"Dragi naši pomoćnici, novac je skupljen, avion sređen! Radost je ogromna, a zahvalnost večna. Hvala vam svima dobri ljudi! Hvala za svaki odvojen dinar. Hvala za svaki uložen trud. Hvala, jer vi svi, Lanini ste anđeli čuvari!", saopšteno je na Fejsbuk stranici "Za Laninu životnu bitku".

Na stranici se navodi da od primanja leka spinraza mora da prođe mesec dana do primanja "najskupljeg leka na svetu" - zolgensme, koja košta 2,1 milion dolara.

"Dokle god Lana ne izađe iz bolnice i ne primi spinrazu, mi ne možemo na put, jer mora da prođe mesec dana od kako primi spinrazu da primi zolgensmu. Na žalost, ova upala pluća, gubljenje akta za gutanje i bakterija sve je iskomplikovalo. Nadajmo se da će Lana ovo uspeti da izgura, da se izbori", napisano je na ovoj stranici.

Inače, spinalna mišićna atrofija (SMA) je retka, teška i u velikom broju slučajeva smrtonosna bolest koja otežava disanje i pokretljivost.

"Hvala vam svima koji ste bili uz nas do zadnjeg momenta koji ste nam pružali podršku i pomagali u ovoj borbi našoj Lani kao da je vaše dete! To nema cenu i nijedno hvala ne može da opiše koliko smo vam zahvalni!Hvala porodici, rodbini, prijateljima, hvala vam svima!", poručuje se svim građanima i donatorima koji su omogućili odlazak Lane Jovanović na lečenje u SAD.

Izvor: Nova.rs, N1 Beograd