Somborac: Neverovatno je da izložba trigeruje ljude, a ne korupcija i kriminalGrupa od 15 mladića, sa maskama, crnim fajerkama i kapuljačama upala je na izložbu u okviru festivala "Novo doba", bacila suzavac i pocepala izložene radove. Jedan od izlagača, karikaturista i strip crtač Marko Somborac, izjavio je za N1 da je nevorovatno da izložba "trigeruje" ljude, a ne "trigeruju" ih korupcija i kriminal. Istakao je i da se napad dogodio uprkos tome što su organizatori izložbe dan ranije policiji prijavili pretnje smrću.

Izložba se održava u Staroj kapetaniji, a do napada je došlo nakon što su se pojedini crnohumorni radovi pojavili na društvenim mrežama.

"Neki uvod toga je da je napravljena izložba nekih naših starih radova, od pre 20, 30 godina. Među njima je dosta crnog humora, neki ljudi su se dokopali toga na Fejsbuku, počeli su da daju pogrešno značenje tim radovima, to se kao lavina valjalo, i na kraju je rezutiralo ovim upadom na izložbu", kazao je Somborac za N1.

Istakao je i da su dan ranije organizatori izložbe prijavili pretnje smrću koje su im upućene preko društvenih mreža, kao i da se stanica policije nalazi na minut od Stare kapetanije.

"I uprkos tome ovo se desilo. Interesantno je šta trigeruje ljude, a ne trigeruju ih korupcija, kriminal... Ne znam je l' neko od ovih velikih heroja sme da prijavi kada komšija bije ženu", konstatovao je Somborac.

Rekao je da i u incidentu nije bilo povređenih, i da se izložba nastavlja ovako kao nekakvo "mesto zločina". Posle ove, biće organizovane još dve izbore, a detalji će biti naknadno saopšteni.

Izvor: N1 Beograd