Još fali da počnu da pucaju na nas: Koraks o upadu huligana"Ovo je neverovatno, imali smo nekoliko takvih slučajeva da huligani upadaju na izložbu. Najnovija stvar je taj suzavac. Imam samo da kažem da je humor ovom režimu najozbiljniji neprijatelj", rekao je za Nova.rs karikaturista Predrag Koraksić Corax, komentarišući jučerašnji upad huligana na izložbu stripova, u okviru festivala "Novo doba".

Grupa od 15 mladića, s maskama, crnim fajerkama i kapuljačama upala je sinoć na izložbu u okviru festivala “Novo doba”, bacila suzavac i pocepala izložene radove. Kako je za Nova.rs sinoć naveo Marko Somborac, jedan od učesnika izložbe, strip grupa koja je autor ovog događaja, sinoć je prijavila policiji pretnje smrću, ali je uprkos tome došlo do napada.

Corax sada za Nova.rs komentariše da upad huligana na izložbe nije ništa novo.

“Nisu moje karikature bile izložene tamo, ali ja imam takvo iskustvo. Meni je na nekoliko mesta zabranjena izložba, ali još uvek nisu počeli da pucaju, samo bacaju suzavac, ne znam kako će to da se završi”, rekao je on za naš portal.

Podsetimo, izložba se održala u Staroj kapetaniji, a nakon šerovanja pojedinih “crnohumornih” stripova krenula je lavina negativnih reakcija na društvenim mrežama, nazivali su ih satanistima, nakon čega je prvo došlo do pretnji smrću autorima izložbe, da bi sinoć došlo do upada.

U trenutku napada huligana na izložbi je bila prisutna dežurna umetnica i jedna osoba iz obezbeđenja, potvrđeno je sinoć za naš portal.

“Nisu joj pretili. Samo su upali, bacili suzavac, cepali radove i krenuli da beže. Ona je krenula za njima i pokušavala da im objasni šta je umetnost”, rekao je sinoć poznati strip crtač Marko Somborac.

Izvor: Nova.rs