Vesić: Biće praznične rasvete, kućica i klizališta, doček možda onlajn



Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao i da grad nije odustao od organizacije proslave Nove godine, ali da će od epidemioloških mera zavisisti da li će biti javnog dočeka i sa koliko ljudi, ili će doček biti onlajn.

"Biće novogodišnje rasvete, spremamo se za doček i želimo da ga organizujemo ali doktor (epidemiolog Predrag) Kon će odrediti ko će da peva. Od epidemioloških mera će zavisiti kakav će doček biti", kazao je Vesić za TV Prva.

On je dodao da će pred doček Nove godine biti postavljeno klizalište na Trgu, kao i kućice u kojima se prodaju novogošnji suveniri.

Grad planira sadnju 145.000 stabala

Vesić je rekao i da je dobar odziv građana na aplikaciju "Moje drvo" koju je pokrenula gradska vlast sa ciljem da omogući građanima da učestvuju u pošumljavanju Beograda.

Vesić je za televiziju Prva izjavio da "očekuje da će odziv građana biti i bolji" sa obzirom na to da su do sada u ponudi bila skuplja, drvoredna, stabla, a da će uskoro biti u ponudi i jeftinija stabla, čiju sadnju građani mogu finansiraju.

Vesić je naveo da grad planira sadnju 145.000 stabala u čemu građani mogu da učestvuju tako što preko aplikacije "Moje drvo" mogu da odaberu mesto na kome grad planira sadnju drveća a zatim da putem računa za mobilni telefon plate sadnicu za mesto koje žele a koje je u skladu sa gradskim planom.

Izvor: Beta, N1 Beograd