Svetlana Bojković: Sve je prolazno, pa i Vučićevo vreme



On je jednostavno rečeno čovek, njegovo vreme je takođe prolazno, sve je prolazno, priča za Nova.rs proslavljena glumica Svetlana Bojković, komentarišući trenutnu situaciju i vlast u Srbiji.

"Nije u pitanju samo jedna osoba. U pitanju je čitava kamarila koja je tu. Oni su svi iz svojih interesa tu, ali ne zato što ga obožavaju. To je ono što je pogubno, ali ako čitate danas Šekspira, tamo je sve isto bilo i pre 400 godina", kaže Bojković za Nova.rs.

Ona konstatuje da je zavladala inertnost u narodu.

"Nije to uvek strah. Nekada je to nekakva inercija i beznađe, a to je mnogo gadno. Ovaj narod je mnogo izmrcvaren", smatra Bojković.

Upitana da li postoji opozicioni kandidat vredan pažnje, ona je odgovorila da ne zna, jer smatra da se niko nije isprofilisao.

"Ali, nadam se da će se pojaviti. Ne znam šta bih drugo rekla. Tragedija je što nemamo ujedinjenu opoziciju", ocenila je glumica.

Ona kaže da čovek ne sme da potone i da se prepusti očajanju.

"Nije sve u politici i društvu - čovek je dužan da vodi računa o svemu", zaključila je Bojković koja je nedavno rešila da podrži protest profesora i studenata Filološkog fakulteta “kako bi ukazala na eroziju obrazovanja u Srbiji i poslala poruku da je to proces koji treba zaustaviti”.

Izvor: Nova.rs, N1 Beograd