“Vučićeva trenerka košta kao prosečna penzija u Srbiji”

Nenajavljen obilazak radova Beograda na vodi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ponovo je bio povod tviteraša da "provere" cenu odeće koju je ovom prilikom nosio predsednik Srbije, i da se zapitaju kako Vučić, sa platom od 830 evra, kako oni kažu, uspeva da isfinansira svoju garderobu.

Sredinom avgusta, potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović, upitao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da li je tačno da nosi sako koji košta nešto više od 700.000 dinara i patike od više od 60.000 dinara.

Vučić je u svom maniru odgovorio da su “njihovi” mediji lagali i da njegov džemper ne košta 400, već 55 evra.

“Ja sam im jako zahvalan što su pokrenuli važnu temu, zahvalan sam njihovim medijima. Lagali su da mi džemper košta 400 evra, a košta 55. Meni sakoe daju iz fundusa, ili mi sašiju, pošto sam gabaritan. Ne koštaju koliko kažu, nego mnogo manje”, rekao je Vučić.

Da li je današnja kombinacija odeće predsednika Srbije iz fundusa ili su mu, specijalno za njega, sašili, pošto je gabaritan, zapitali su se tviteraši, koji od jutros komentarišu njegovu odevnu kombinaciju prilikom nenajavljene posete Beogradu na vodi. Tviteraši tvrde da njegova današnja odevna kombinacija, brenda Abercrombie and Fitch, košta oko 160 dolara.

“Abercrombie and Fitch, komplet oko 160 dolara. Za laganu šetnju po gradilištu”, napisala je jedna tviterašica, uz komentar da mu “ama baš ništa ne stoji”.

Međutim, da predsedniku nije lako potvrđuju i tvitovi podrške.

“Podrška za predsednika u svakom slučaju, kreće mu i školska godina”, napisao je ironično jedan tviteraš.

Po drugima, cena dukserice i trenerke, pomenutog brenda, košta oko 830 evra.

“Kad ti je plata 830 evra, imaš troje dece i kada se oblačiš iz Fundusa jer si dekintiran. Tri dukserice koštaju kao prosečna penzija”, napisao je još jedan tviteraš.

Gugl pretragom, novinari portala Nova.rs ustanovili su da dukserica i trenerka Abercrombie and Fitch na sajtu “Next direct” za Srbiju, samo malo drugačiji model, koštaju 8.700 dinara po komadu.

Ukoliko je naručio preko interneta, direktno sa sajta Abercrombie and Fitch, model njegovog duksa košta 69 dolara, dok je donji deo trenerke 59 dolara, ali je trenutno na sniženju i košta 41.30 dolara.

Izvor: Nova.rs