Pulmolog Srića o prosvjedu: 'Ovo bih nazvao gomilom primitivaca'



 - I opet negatori i teoretičari zavjere koji smatraju da je korona izmišljena i da su prizori iz bolnica pretpostavljam fotomontaže sada već ozbiljno ugrožava zdravlje i živote svih onih koji se drže propisanih mjera, stoji u objavi na Facebooku.

Pulmolog Saša Srića komentirao je na Facebooku prosvjed protiv mjera i Stožera u Zagrebu. Napisao je kako se slaže da su mjere neadekvatne, ali u smislu da su preblage i da nisu urodile plodom. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"I kada čovjek pomisli da su se pojedini naši sugrađani i sugrađanke osvijestili prepoznajući sve alarmantniju i nastavi li se istim trendom i situaciju u kojoj bi vrlo lako mogao kolabirati zdravstveni sustav koji je već sad na aparatima opet danas nedopustivi i iracionalan prosvjedni skup koji je krenuo iz Zagorja a sada se eto intenzivirao na Trgu bana Jelačića kršeći dozvoljen broj okupljanja. 

I opet negatori i teoretičari zavjere koji smatraju da je korona izmišljena i da su prizori iz bolnica pretpostavljam fotomontaže sada već ozbiljno ugrožava zdravlje i živote svih onih koji se drže propisanih mjera. Da slažem se da su mjere neadekvatne ali u smislu da su preblage i da nisu urodile plodom. I da potencijalni policijski satovi i lockdowni će se ovakvim.pristupom teško izbjeći. 

Broj zaraženih se povećava kao i onih na respiratorima a bilježimo i rekorde umrlih kao i prenatrpanost bolnica a osobito KB Dubrave kao trenutno Covid bolnice što mogu posvjedočiti vlastitim primjerom. Po 70 pacijenata i više Covid oboljelih na kisiku na 2 liječnika i nekoliko sestara. Radimo u preteškim uvjetima a vi se ismijavate sa svima nama. 

Ovo je sve samo ne legalan prosvjed. Ovo bih nazvao gomilom primitivaca koji nameću svoj iracionalan stav koji ugrožava druge. 

Takve i slične akcije treba zabraniti jer eto za par dana povećanje brojke i tako u nedogled. 

OSTANIMO I POSTANIMO ODGOVORNI!!!", napisao je Srića na Facebooku.

Izvor: Večernji list