Vučić: Nikada o Bajdenu niti jedna ružna reč, poznajem ga bolje nego Trampa



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bolje poznaje demokratskog kandidata Džozefa Bajdena, nego dosadašnjeg predsednika Donalda Trampa, ali da se nada dobroj saradnji sa SAD.

"Nikada o Bajdenu nijednu ružnu reč nisam rekao. Njega poznajem bolje nego Trampa. Pre tri dana sam rekao da će Bajden verovatno da pobedi, ali mislim da je za Srbiju bolje da Tramp pobedi", rekao je Vučić novinarima, upitan da prokomentariše navode da je podrškom Trampu naštetio Srbiji.

On je rekao da ga niko neće naterati da se "uvlači" Bajdenu, već da će mu sutra uputiti čestitku i da će izraziti nadu da Srbija i SAD nastave saradnju, ali i da će zahvaliti Trampu i njegovim saradnicima za ono što je do sada urađeno.

"Nisam se ulizivao Bajdenu kada je bio u Srbiji kada je bio mnogo moćan, neću ni sada. Čestitam i to je kraj", naveo je predsednik.

"Plašim se dodatnih problema za Srbe"

Vučić je rekao i da ne zna kakve će biti presude pripadnicima nekadašnje OVK optuženim za zločine, ali da se plaši dodatnih problema za Srbe na Kosovu. 

Rekao je da misli da je važno da krivi odgovaraju za zločine, objašnjavajući da je zabrinut i da gleda "kako je moguće da i preko međunarodnog faktora i sami sačuvamo naš narod na Kosovu i Metohiji".

"Već sam rekao, držite me za reč, 'Oluje' protiv srpskog naroda više neće biti, ma gde da on živi i na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj i na svakom drugom mestu", poručio je Vučić.

Posle obilaska radova na izgradnji kovid bolnice u Batajnici, Vučić je to rekao, odgovarajući na pitanje da li se strahuje od toga da haške optužnice na Kosovu budu povod za nasilje nad Srbima.