ANTE TOMIĆ - Mučnina i bijes



Ante Tomić, iz kolumne za ''Slobodnu Dalmaciju'', 27.2.2021.

Nesvakidašnje toplo i sučano vrijeme za ovo doba godine izmamilo je na otvoreno mnoge katolike, koji ispred bolnica mole da se prestane s pobačajima, a koji su prije nekoliko dana u Rijeci upisali jednu vrijednu pobjedu. Jednoj su ženi otkrili da je plod koji nosi teško oštećen i da takav neće dugo poživjeti, ali nitko od liječnika nije se usudio prekinuti trudnoću.

Vjerojatno zbog onih luđakinja s krunicama i transparentima na parkiralištu, liječnici su nesretnici savjetovali da pođe u Sloveniju i privatno, za pet hiljada eura, napravi zahvat, i bili su tako prestravljeni da se to nisu usudili napisati, da ne ostane pisani trag da su pacijentici savjetovali pobačaj.

Premda je ona na kraju u Zagrebu dobila medicinsku uslugu čiju cijenu u cijelosti plaća zdravstveno osiguranje, nakon svega joj je ostala mučnina i bijes. Osim s nesrećom za koju je priroda odgovorna, morala se nositi i s užasom koji je društvo napravilo.

I ona i njezin jadni plod trpjeli su zbog tuđih vjerskih uvjerenja, zbog nekih koji se predstavljaju kao zaštitnici života, a zapravo su dokoni, histerični, moralno oholi šupci kojima je najveći merak da zbog nečega druge osuđuju.