Ceca Bojković brani baru Revu, stala ispred kamiona sa šutomI glumica Svetlana Ceca Bojković priključila se borbi za odbranu bare Reve - na snimku objavljenom na društvenim mrežama, glumica je stala ispred kamiona kako bi sprečila da na toj lokaciji bude istovaren građevinski otpad. 

Građani i ekološki aktivisti danima pokušavaju da odbrane baru Revu, sprečavajući kamione da na toj lokaciji istovaruju kamione sa šutom. Zbog toga i kampuju u bari Revi, a u nedelju su džakove tog otpada odneli pred Skupštinu grada.

Oni upozoravaju da ta divlja deponija na levoj obali Dunava preti da preraste u ekološku katastrofu i traže da se ona zaštiti zakonom kao zelena oaza Beograda i Srbije. To područje je i stanište ptica koje je od međunarodnog značaja, a pojedine vrste su zaštićene evropskim konvencijama, navode aktivisti.

Za Beogradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine, međutim, radi se samo o privremenom postrojenju gde može da se odloži zemlja „iz iskopa“ i građevinski otpad. Uveravaju da taj otpad nije opasan, iako dokumenta koji to dokazuje zapravo još nema.

Izvor: N1 Beograd