DRAŽA PETROVIĆ - Kako prodati predsednikaDraža Petrović, kolumna za portal N1

Prvo je predsednik napisao elektronsko pismo i poslao ga na mejl engleske Premijer lige.

„Draga Premijer ligo,

Moje ime je Aleksandar Vučić i bavim se, pored svega ostalog čime se bavim, otkupom prava za prenose fudbalskih utakmica. Koliko bi koštalo da moja zemlja, Srbija se zove, koja je lider na Balkanu u svemu, pa i u prenosu fudbalskih utakmica, otkupi prava za emitovanje Premijer lige.

Srdačno, Aleksandar Vučić.“

Dokonoj sekretarici Premijer lige koja je tog jutra zatekla u sandučetu elektronske pošte mejl izvesnog Aleksandra Vučića iz Srbije, a naviknuta da im na taj mejl pišu deca iz svih krajeva sveta koja vole engleski fudbal, oduševila se pismom, pa je rešila malo da se našali sa izvesnim Aleksandrom Vučićem iz Srbije, te mu je uzvratila mejlom:

„Dragi Aleksandre,

Drago nam je da se interesujete za Premijer ligu jer mi i postojimo zbog naših fanova koji prate fudbal širom zemaljske kugle. Za vas ćemo učiniti cenu, pa možete dobiti Premijer ligu za cenu koja je prava sitnica – 100 miliona evra po sezoni :)))))

Srdačno, Premijer liga“.

Onda je izvesni Aleksandar Vučić, oduševljen odgovorom i smajlijem na kraju odgovora, odgovorio sekretarici Premijer lige, misleći da mu piše lično Premijer liga:

„Draga Premijer ligo,

Hvala na odgovoru, veoma ste ljubazni. Ja bih da kupim šest sezona.

Srdačno, Aleksandar Vučić“.

Posle je sekretarica Premijer lige napisala:

„Dragi Aleksandre,

Veoma ste duhoviti. Volim engleski humor :)))))

Srdačno, Premijer liga.“

Onda je izvesni Aleksandar Vučić napisao:

„Draga Premijer ligo,

sem prava na fudbalske utakmice, ja se bavim otkupom prava i na humor. Koliko košta engleski humor po sezoni?

Srdačno, Aleksandar Vučić.“

Sekretarica Premijer lige je na digitronu izračunala da taj dečak iz malene Srbije, sem što je spreman da preplati Premijer ligu, možda je spreman da plati i engleski humor, koji inače nije na prodaju, ali bar taj dečak zna da se šali, te mu je odgovorila:

„Dragi Aleksandre,

Engelski humor po sezoni košta oko 135 miliona evra :)))))

Srdačno Premijer liga.“

Izvesni Aleksandar Vučić onda je napisao:

„Draga Premijer ligo,

Javiće vam se vih dana neko iz Telekoma Srbija da realizujemo dogovor.

Srdačno, Aleksandar Vučić.“

Sekretarica mu je uzvratila samo smajlijem. I pomislila: „Šaljiv momak“.

Sekretarica Premijer lige, naravno, nije ni slutila da se 2.000 kilometara od Londona, u Beogradu, upravo održava sastanak na državnom nivou, zasnovan na njenoj prepisci sa onim dečakom… Hm, dečakom!

-Braćo, kupio sam Premijer ligu. Pobedićemo Junajted! – rekao je predsednik Vučić na bordu direktora Telekoma Srbije.

-Pobedićemo Mančester junajted! Bravo predsedniče! Bravo, majstore! – uskliknuo je bord direktora Telekoma Srbija.

-Ma jok, bre, kakav Mančester junajted! Šta lupate!? Pobedićemo Junajted grupu! Šolak, Đilas – Đilas, Šolak – Šolak, Đilas – će načisto da propadnu jer će svi gledati Premijer ligu na kanalima Telekoma! – rekao je predsednik ponosno na svoju urođenu genijalnost za uništavanje političke konkurencije, televizijske konkurencije, svetske konkurencije i evropske konkurencije.

-Ostalo nam je još da samo kupimo Ivanovića, Kesića & ostale humoriste, pa da naši dušmani – Đilas, Šolak, Đilas, Šolak… – propadnu skroz. Ali tu je problem što oni neće da se prodaju nama, a ni mi to ne bismo emitovali – rekao je onda bord direktora Telekoma.

Predsednik Vučić je onda namestio naočare srednjim prstom, pa istim prstom pokazao u plafon.

-Bez brige, braćo i sestre, na sve sam mislio. Kupio sam i engelski humor za 135 miliona po sezoni. Tako da pobeđujemo na svim frontovima Junajted grupu – rekao je predsednik.

-Ali, morali bismo da kupimo i N1, Među nama i Pregled dana! Sve njihove informativne programe…. – uzviknuo je bord direktora Telekoma Srbija.

-Bez brige, imam mejl Premijer lige, pitaći ih koliko koštaju vesti Bi-Bi-Sija po sezoni! – imao je predsednik spreman odgovor.

Tako da će Srbija uskoro imati ekskluzivna prava preko Telekoma na Premijer ligu, na engleski humor i Bi-Bi-Si.

Naravno, već sutradan je Informer objavio naslov „Telekom kupio engleski humor – Šolak i Đilas u panici!“, a Srpski telegraf je pokrenuo inicijativu da se Premijer liga preimenuje u Predsednik liga, u slavu našeg predsednika koji je zajebao Šolaka i Đilasa i od naših para kupio celu Premijer ligu za sebe i srpski narod. U narednih šest sezona. A srpskom narodu je ostalo samo da pokuša da proda prava na korišćenje predsednika Vučića u narednih šest sezona nekom drugom narodu, pa da mu svane.

Dakle:

„Dragi svete,

prodajemo prava na korišćenje predsednika Vučića najmanje za šest sezona. Može i za DŽ da se kupi, samo pazarite i učinite jedan human potez koji će da spase vas, ali će da spase i nas.

Vaš Goloruki srpski narod“.