Popović: Privatne firme nemaju za minimalac od 300 evra, moraće da otpuštaju



Privatne firme nemaju pare iz prihoda da isplate minimalac od 300 evra, pa će morati nekog da otpuste, ocenila je za list "Nova" profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović.

„Ne postoji ništa od te priče o našem privrednom rastu. Mi smo sada imali pad zbog kovida, kao i ostale države, a naš rast koji će sada da se desi, treba samo da pokrije taj pad“, objasnila je Popović.

Ona je upitala gde se vidi u familiji, susedstvu, da je neki preduzetnik započeo posao i da je uspešan i dodala da ona za to nije čula.

„Ti ovde imaš jedan jedini način da uspeš, a to je da se učlaniš u Srpku naprednu stranku i da dobiješ od javnih nabavki, a oni za te pare da grade, recimo, Dušanovu još 17 godina“, objasnila je profesorka Popović.

Kaže da je kod stranih kompanija problem što rade direktno sa (Aleksandrom) Vučićem i zaobilaze bilo koji domaći zakon koji im smeta.

„Nije nam kriva firma što je inostrana, već taj predsednik koji ovu zemlju vodi kao da smo onaj reptilni deo zoološkog vrta“, zaključila je Popović.

Izvor: novine Nova, FoNet, N1