Ikodinović: Vučeviću, bazen SPENS ti ne radi 2 godine, a čestitaš vaterpolistima stida bez! Sram te bilo, profiteruGradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je vaterpolistima olimpijsko zlato, a bazeni na SPENS-u ne rade već dve godine, iako je u njihovo “renoviranje” uložen ogroman novac. Ovo je isprovociralo Danila Ikodinovića, koji je odreagovao bez dlake na jeziku, napominjući da je vaterpolo sport koji se igra u vodi, u bazenu, i nazvavši Vučevića profiterom bez stida.

„Bravo šampioni! Kakvo zlato, kakva partija vaterpola za sve nas! Naš Novosađanin je branio nemoguće, naši momci su ostavili srce u bazenu! Srbija je ponosna na vas, vaša srca su velika! Živeli i hvala vam“, napisao je na Instagramu Vučević, aludirajući na golmana Branislava Mitrovića, koji je do ludila dovodio Špance i Grke u završnici takmičenja.

Nakon toga, javio se Danilo Ikodinović, ogorčen zbog činjenice da Novi Sad nema uslove za vaterpolo.

„Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, čestita vaterpolistima. Stida bez! Vučeviću, bazen SPENS ti ne radi bezmalo dve godine. Vaterpolo se igra u vodi, trenira se u vodi. Sram te bilo, profiteru“, napisao je Ikodinović.

Podsetimo, prvo u januaru a onda i u aprilu Danilo Ikodinović pozivao je nadležne organe da ispitaju gde je završilo 127 miliona dinara, odnosno više od milion evra, namenjenih za rekonstrukciju bazena u centru SPENS, pošto “nije ništa urađeno”.

„SPENS ne radi od maja 2020. godine i bačeno je više od milion evra novca građana iz budžeta, a instalacije cure, bazen je nagnut, pločice su popucale. Rekonstrukcija će morati da se obavi iz početka, a naknadni radovi će koštati još više“, rekao je Ikodinović.

Ikodinović, koji je bio direktor Vaterpolo kluba Vojvodina, je naveo da je rekonstrukcija bazena trebalo da bude obavljena od maja do novembra prošle godine, ali se to nije dogodilo, između ostalog i zato što je jedan od glavnih izvođača bila firma koja se bavi prodajom elektrouređaja, a koja „nema veze sa rekonstrukcijom bazena“, što je ponovio i na svom Tviter nalogu.

Odgovor Grada Novog Sada na Ikodinovićeve izjave je, priznaćete, prilično nemušt:

“Povodom izjave bivšeg reprezentativca Danila Ikodinovića koju su preneli mediji, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin skreće pažnju javnosti na činjenicu da se u Novom Sadu treninzi vaterpolista odvijaju nesmetano i redovno.

– Novi Sad ima poseban bazen za vaterpoliste koji radi 12 meseci bez prestanka, u šta svako može da se uveri. Malo koji grad u regionu je uspeo da obezbedi takve uslove u vremenu pandemije, i da istovremeno obezbedi sredstva za kompletnu rekonstrukciju olimpijskog bazena koji će služiti generacijma sportista.

I pored problema sa obnovom bazena na SPENS-u, taj veliki posao se privodi kraju, a otvoreni bazen na Sajmištu će na jesen biti pokriven, što će obezbediti dodatne kapacitete za treninge. Iako smo uvek otvoreni za kritiku, koja nas podstiče da još brže i bolje radimo, očekivali smo razumevanje od našeg sportiste kojem je Grad Novi Sad širom otvorio vrata, kao što to uvek i čini.

Sistemsko rešavanje pitanja iz oblasti sporta u Novom Sadu rezultat je snažne politike gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića koji uvek pronalazi rešenja, a nikad opravdanja. Кao i svi građani Srbije, tako i mi Novosađani, delimo sreću i radost zbog uspeha naših sportista na Olimpijadi” – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Na ovo saopštenje je reagovao i Danilo ikodinović: “Bazen na SPENSu je olimpijski, na Slanoj Bari nije, na Sajmištu nije. Sajmište nikad neće biti natkriveno, kao što ni trening centar u VB (Vrnjačkoj Banji) nikad neće biti napravljen, a potrošeno je 2.5 miliona evra. Na SPENSu se radi i o krađi novca.”, naveo je na Tviteru Ikodinović i dodao, na otvorene provokacije: “Suština je da je potrošeno 1.1M € i da nije u funkciji olimpijski bazen. Da, na Slanoj Bari može da se trenira, ali ne kvalitetno kao na olimpijskom bazenu SPENS. Igrom slučaja 20 godina sam trenirao na bazenima,pa možda i znam nešto.”, zaključio je Ikodinović.

Podsetimo, radovi na sanaciji bazena SPENS su počeli 20. maja 2020, a 13. novembra iz kabineta gradonačelnika javljeno je da su radovi gotovi i da će se uskoro bazen otvoriti za sportiste i građane.

Ipak, došlo je do katastrofalnih grešaka u radovima, pukotine i izlivanja su redovna pojava, pa su se izvođači radova obrukali i dodatno uvećali troškove. Kasnije je započela i sanacija sanacije, ali finansijska rupa bez dna nikako da se zatvori.