Majić: Civilizacijski smo se vratili unazad, idemo kod sultana po pravduSudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da je pravosuđe potpuno marginalizovano i građani intuitivno osećaju da je ono nevažno, da pravde nema i da se po pravdu ide kod suverena.

„Mi smo se civilizacijski vratili unazad. Ponovo kao nekad, idemo kod sultana po pravdu. On miri i razvađa, vraća odbeglu devojku, nalazi posao za otpuštenu ćerku, odlučuje ko je kriv a ko ne“, rekao je Majić, za novi broj nedeljnika NIN.

Kako je naveo, „mi se vraćamo ka tom delu naše istorije koji nije kratko trajao i koji je ostavio posledice“.

„Kad idete po Srbiji, čućete ljude kako kažu da predsednik rešava sve. I zaključuju da nema vremena da čekaju da se stvori pravna država pa kod njega idu i po taštine lekove i po posao za ćerku“, rekao je Majić.

On istakao da je „pravosuđe suština priče“.

„Figurativno govoreći, kada biste mesec dana imali nezavisno pravosuđe, imali biste i potpuno drugačiju sliku društva“, istakao je Majić.

On je naglasio da rušenje u Savamali bila „naša crvena linija“.

„Sve ovo što se kasnije dogodilo za mene je nastavak Savamale i početak stvaranja paralelne države u kojoj su značajnu ulogu očigledno imale i kriminalne organizacije“, ukazao je Majić.

Izvor: Beta, NIN, N1 Beograd