Koji je ovo kralj: Leskovčanin sam odneo 500 litara vode za žedne životinje



Leskovčanin Vlada Vasiljković napunio je preko 500 litara vode, natovario balone u svoj pikap kombi i večeras odneo seljanima iz Malog Krčimira u opštini Gadžin Han nakon vesti koja je potresla Srbiju da krdo sa 800 krava i 200 konja koje se nalazi na ispaši na Suvoj planini umire od žeđi jer je od vikenda bez kapi vode, nakon što im je potpuno presušio jedini izvor.

“Situacija je jako loša gore. Ljudi nemaju ni kap vode. Ono što sam mogao da poteram, ja sam im odneo. Apelujem na sve ljude dobre volje da pomognu meštanima i jadnim životinjama”, kaže za portal Rešetka Vlada.

Kako smo danas pisali, Zelena patrola na delu/ Green patrol in Actionjenašla donatora za transport vode za 1.000 grla konja i krava, ali ne mogu da nađu firmu koja ima cisterne i koja bi za novac transportovala vodu za životinje.

Od ukupno potrebnih oko 40 tona vode, za sada je obezbeđena četvrtina.

Na presahlom suvoplaninskom izvoru Rakoš bazeni za napajanje stoke vodom prazni su već tri dana, od kada je Vojska Srbije 11.septembra prestala da dovozi cisterne sa vodom, a kraj bezvodnog izvora zabeležene su potresne sa nemoćnim stočarima koji slušaju urlike izbezumljenih, žednih i iznemoglih životinja, piše portal Rešetka.

Izvor: Resetka.rs, Nova.rs