LUDILO MOZGA: Vučić tvrdi da niko nikad u Srbiji nije proizvodio čokoladu!



Karakteristika svih diktatora i autoritarnih vlastodržaca je da toliko obnevide od samovlašća i samoljublja da pomisle da istorije država i naroda kojima upravljaju, počinju od njih samih i da ništa i niko nije postojao pre njih!

Ovo se mnogo puta potvrdilo i u slučaju Aleksandra Vučića, ali najnoviji primer bio bi zaišta smešan da nije tragična metafora stanja u našoj zemlji. Naime, Vučić je na svim društvenim mrežama ustvrdio "da u Srbiji nikada niko nije proizvodio čokoladu" i da smo savremenici istorijskog događaja, jer on prisustvuje otvaranju prve fabrike čokolade u Srbiji- "Barry callebaut" Novom Sadu.

Prosto je neverovatno da je Vučić toliko obnevideo da ne zna, ili da ne želi da zna da Srbija decenijama ima sjajnu konditorsku industriju i da su generacije odrastale uz čokolade Soko Štark, Pionir, Bambi, Swisslion i mnoge, mnoge druge koje se i dan-danas proizvode i uspešno prodaju ne samo na domaćem već i na mnogim inostranim tržištima.

On je zapravo opsednut da on, odnosno Srbija sa kojom sebe poistovećuje, za vreme njegove vladavine bude prva u Evropi ili u svetu po bilo čemu ili da izmišlja da se u Srbiji nešto prvi put dogodilo. To dovodi do toga da je sklon da izmišlja brojeve, datume i događaje. Tako je i u ovom slučaju, jer izgleda da je naumio da po svaku cenu uđe u istoriju kao predsednik Srbije, tokom čije vladavine je prvi put počela u našoj zemlji da se proizvodi čokololada!

U njegovom imaginarijumu su nam i plate i penzije veće nego ikada u istoriji, prvi put je Srbija poštovana u svetu, nikada do sada nijedan sportista nije osvojio nijednu medalju, nikada pre njega Putin niti bilo koji kineski predsednik nisu bili u Srbiji, nikada nikoga francuski predsednik pre njega nije pozvao u svoje "odaje", nikada pre njega nismo proizvodili leteće automobile i izvozili pileće nogice u Kinu... na žalost, ima još mnogo toga.

Ipak, realnost je da je jedino po čemu je Vučić uspeo da dogura Srbiju da bude prva u svetu, zapravo najveći broj zaraženih i preminulih od koronavirusa u odnosu na broj stanovnika u septembru ove godine a u samom smo svetskom vrhu i po stopi kriminala, korupcije, neslobode medija i nepoštovanja ljudskih prava.

Toliko o Vučiću i čokoladi.

Izvor: Direktno.rs