Advokat Olenik: Milovanović je imao pravo da zaustavi bager u ŠapcuAdvokat za ljudska prava Aleksandar Olenik izjavio je da je demonstrant Dragan Milovanović Crni imao pravo da zaustavi bager u Šapcu.

„To je klasičan primer krajnje nužde. Ima i pravo da primeni fizičku silu jer su SNS siledžije, mnogo većom silom – bagerom – krenuli na građane“, napisao je Olenik na Tviteru.

Dodao je da, uprkos tome, očekuje postupak protiv Milovanovića i državnu zaštitu vozača bagera.

Tokom blokade saobraćajnica u više gradova u Srbiji sa zahtevom da budu povučena dva zakona za koje ekološke organizacije smatraju da su štetni i po ljude i po životnu sredinu, u Šapcu je došlo do fizičkog obračuna kada je bagerista krenuo na demonstrante.

Uprkos molbama i upozorenjima da ne ide na ljude, bagerista je nastavio da se kreće, a potom se demonstrant Milovanović popeo na bager i potukao se sa muškarcem koji je stajao pored vozača i sve vreme snimao učesnike protesta.

Milovanović je posle protesta priveden u policijsku stanicu u Šapcu, gde mu je bio odredjen pritvor od 48 sati.

Tokom incidenata u Šapcu i grupa maskiranih mladića koji su izašli iz luksuznih automobila motkama, palicama i čekićima napala je učesnike blokade.

Izvor: Beta, N1 Beograd