Policajac u civilu pokušao da uhapsi Gorana Markovića



Dramaturg Ivan Lalić objavio je na svom Fejsbuk profilu da je tokom protesta u Beogradu policijac u civilu pokušao da uhapsi reditelja Gorana Markovića i Maju Lalić.

Građani su danas blokirali saobraćajnice u više gradova, nakon što ih je nekoliko ekoloških organizacija pozvalo da na taj način izraze protest protiv Rio Tinta i Zakona o eksproprijaciji, koji još nije potpisao predsednik Srbije, i potpisanog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

„Na kraju veličanstvenog skupa kod Sava centra, pešaka smo krenuli nazad. Na Brankovom mostu nam se priključila i Branka Katić i njen muž. Kako smo došli do Kosančića, ja sam za trenutak otišao po kola da odvezem Gorana kući, a onda su pandur u civilu i njegova koleginica startovali Maju i Gorana. Tražili lične karte. Zašto? „Zbog nedoličnog ponašanja na mostu.“ Mi najnormalnije hodali, ne mogu da verujem. Goran je sa indigancijom odbio i rekao: „Ne dam ličnu kartu. Uhapsite me“ Oni su rekli – da, bićete uhapšeni. Maja je suknula, moja slatka Roza Luksemburg, a onda su naišli slučajni prolaznici i krenuli da snimaju. Pandur i njegova jadna koleginica – žbirovi koji si nas verovatno pratili na mostu si pognuli glave i otperjali.

Šta reći, a ne zaplakati. Iz hibridnog, prelazimo u Lukašenkov model države. Samo – ima jedan problem. Niko se više ne plaši. Hajde majstori – uhapsite ceo narod! Delite dalje, molim vas. Nek se bruka širi…“, napisao je Lalić na Fejsbuku.

Izvor: N1 Beograd