Protić o Vučiću: Iskompleksiran, nedorastao za predsednika i „kraljica drame“



U intervjuu za dnevni list "Nova", istoričar i bivši diplomata Milan St. Protić je prokomentarisao, između ostalog, ponašanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića uoči predstojećih izbora. On je istakao da se radi o čoveku koji je nedorastao mestu šefa države.

Komentarišući predizborna obećanja Vučića, najavu da će, ukoliko pobedi na izborima, mladima biti uplaćeno još po 100 evra,  da će prosečna plata biti 1000 evra, ali i njegovo širenje panike zbog ratnog sukoba u Ukrajini, Protić je rekao da je u pitanju čovek koji od prvog dana pokazuje da nije dorastao poziciji na kojoj se nalazi.

„Ta osoba od prvog dana nije bila dorasla ni nekoj nižoj poziciji, a kamoli predsedniku države. To se dokazuje iz jednog koraka u drugi. Svaka epizoda je priča za sebe i govori o iskompleksiranosti, nedoraslosti i jeftinoći koja izbija iz svakog njegovog nastupa. Takva smo zemlja da ovde i nedorasli mogu da dođu na vrh države“, rekao je on, a na pitanje koliko to može da bude opasno, imajući u vidu da su građani odmah nakon njegove poslednje konferencije za medije počeli da prave zalihe, Protić je odgovorio:

"Njega interesuju samo rejtinzi i popularnost. Samo ga interesuje pobeda na izborima, jer on ne dobaciju preko toga. Nije tu pitanje volje, već sposobnosti i objektivnih ograničenja i neznanja. Mi smo inače zemlja koja ophrvana ogromnim neznanjem, a takav je i čovek na čelu ove države. U toj strukturi vlasti nema nikoga ko je elementarno potkovan za posao i dužnost koju preuzima. Ali takvi smo mi - kod nas može da bude direktor EPS-a polupismen čovek, kod nas mogu ministri da budu polupismeni, kod nas su lekari antivakseri… Kod nas sve može, pa tako može i da nam predsednik bude čovek kod koga je sve drama, što bi klinci rekli “drama queen”. Kod njega je drama i da li je spavao, da li je jeo, da li se sa nekim grlio, koliko puta se sa nekim rukovao, koja vina voli, sve su to njegove teme. On nije predsednik koji razume šta se u ovom svetu događa i gde je mesto Srbije i kako bi ona trebalo da izgleda", poručio je Protić.

Izvor: Nova.rs