Seka Sablić: Ništa ovde ne može da se reši dok radnička klasa ne izađe na ulicuPobuna je delotvorna dokle god osećaš da postoji neka mogućnost i neka moć, a ovakvo tandrkanje već je postalo besmisleno - ništa ne može ovde da se reši dok radnička klasa ne izađe na ulicu, ocenila je glumica Jelisaveta Seka Sablić.

Ona je, u razgovoru za portal Nezavisnost.org  povodom napada ovdašnje „političke elite“, koja joj zamera navodni manjak patriotizma, istakla da se patriotski osećala još kao dete.

„Patriotizam je kad imaš bol i tugu što zemlja u kojoj živiš grca u lažima. Kad se boriš za nju govoreći i živeći istinu. Patriotizam sam doživela kao sreću kad sam bila pionirka, sa sedam-osam godina, kad smo imali crvene marame i hiljade i hiljade dece je bilo na tom „dočeku“ Josipa Broza Tita. Kad smo mahali… Eto, to osećanje zajedništva i sreće nikad neću zaboraviti“, ukazala je Sablić.

Prema njenom mišljenju, glumci treba da se angažuju, ali ne po svaku cenu.

"Dovoljno je da oni imaju jedan zaista iskren, istinit odnos prema svemu tome i uvek će svako imati priliku, spontanu priliku da se angažuje", ocenila je Jelisaveta Seka Sablić.

Izvor: Fonet, N1 Beograd