Judita Popović: Većina u REM-u koja je odlučila o frekvencijama nije u pravuMediji koji već imaju nacionalnu frekvenciju već su pokazali kako su radili i nisu pokazali da će promeniti odnos prema programskim sadržajima i građanima Srbije, izjavila je Judita Popović, članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

„Iz tog razloga smatram da većina koja je donela odluku nije u pravu“, rekla je Popović novinarima nakon sednice REM-a.

Savet Regulatorne agencije za elektronske medije u petak je dodelio televizijama Pink, Prva, Hepi i B92 nacionalne frekvencije, dok će za petu frekvenciju konkurs biti raspisan.

Popović je za medije rekla da je očekivala „više razumevanja za medijski pluralizam“.

Dodala je i da zakon predviđa da se mora uzeti u obzir na koji način su radili pružaoci medijskih usluga do konkursa, i da smatra da nije dovoljno stavljen akcenat na „činjenicu da su kršili zakon na sve moguće načine“.

Smatra da je potrebno da se obrati pažnja i na činjenicu da je raspisan konkurs za petu frekcvenciju.

„Nada ostaje da će tu petu frekvenciju dobiti neki medij koji se zalaže za istinito, pravovremeno, objektivno informisanje“, rekla je Popović.

Dodala je i da po njenom mišljenju može da se raspiše konkurs i za više frekvencija sa nacionalnom pokrivenošću, ali „to da ostavimo za budućnost“.

Izvor: N1 Beograd