Pokret za Leskovac predlaže da plate Karleuši da im – ne peva



Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je da će 32. Roštiljijadu otvoriti pevačica Jelena Karleuša, čiji nastup će koštati 20.000 evra. Brojni Leskovčani nezadovoljni su izborom izvođača, ali i cenom nastupa, a Pokret za Leskovac najavljuje da će pokrenuti inicijativu da zajedno sa građanima prikupe ceo honorar i ponude joj - da ne peva u Leskovcu.

Iz Pokreta za Leskovac, koji je nastao od članova koji su napustili Dveri, ističu i da Roštiljijada mora izgledati drugačije, kvalitetnije i kulturnije u svim segmentima pa i u odabiru izvođača. Zbog toga su rešili da zajedno sa građanima prikupe 20.000 evra, ponude ih Karleuši i tako spreče njen nastup 22. avgusta na otvaranju festivala roštilja, objavile su Južne vesti.

„Pokrećemo akciju pronalaženja 20.000 Leskovčana koji su spremni da daju po jedan, dva, tri i više evra (do visine zvaničnog honorara za nastup, pa i više, ako je potrebno) kako bi sakupili dovoljno sredstava za honorar koji ćemo dotičnoj Divi ponuditi kako ne bi pevala u centru našeg grada“, navodi se u saopštenju ovog pokreta.

Dodaju i da će sav prikupljeni novac, ukoliko ga Karleuša odbije, u dogovoru sa Leskovčanima zajedno uplatiti u humanitarne svrhe.

Prošlogodišnju Roštiljijadu otvorila je Svetlana Ceca Ražnatović, a Leskovčani su tada takođe pokrenuli peticiju da se novac preusmeri za lečenje dece.

Izvor: Južne vesti, N1 Beograd