Tepić: Skinuti oznaku poverljivosti sa ugovora o izvozu oružja u BangladešPotpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je da bi volela da se iz Ministarstva trgovine i telekomunikcija, koje je nadležno za davanje dozvola za izvoz naoružanja, skine oznaka poverljivosti sa ugovora o izvozu oružja u Bangladeš, koje je bilo u ukrajinskom avionu koji se nedavno srušio na severu Grčke - da vidimo šta tamo piše, jer će se tada, kako kaže, mnoge stvari otvoriti. "Ako može da se skine oznaka u slučaju Slobodana Milenkovića jer je to u interesu javnosti, mislim da je i ovo u interesu javnosti jer je ovo međunarodni incident", istakla je ona.

Upitana da li nakon što je SSP osudio kampanju koja se vodi protiv Slobodana Milenkovića, a on nije hteo da govori pred Tužilaštvom, očekuje da se sada pokrene postupak protiv njega, Tepić je u Pregledu dana na Njuzmaks adriji kazala da je od 16 zakazanih pripremnih ročišta čak 15 odloženo, odnosno da je nastavak tek u septembru, prenosi Nova.rs.

„Šta treba da se dogodi do tog septembra pošto vidimo šta se dešava sa ugroženosti Milenkovića i njegovih kolega. Ono što je, međutim, simptomatično jeste to što Slobodanu Milenkoviću ministar policije Aleksandar Vulin nije dozvolio da se obrati javno i kaže istinu, verujući da ga javnost štiti, ali je zato skinuo oznaku poverljivosti i uputio ga da da iskaz tužilastvu, a ja verujem sa ciljem da otkrije svoje saradnike“, istakla je potpredsednica SSP-a.

Oni koji poznaju ovu materiju, dodaje ona, vrlo dobro znaju da nekom ko je načelnik Odeljenja za borbu protiv droga, a ne za pogrešno parkiranje, „saradnici i izvori sigurno nisu kaluđeri i monasi već neko iz tog miljea“.

„Imam utisak da se ta matrica i taj scenario kriminalizacije, stigmatizacije, diskreditacije, deprofesionalizacije načelnika Milenkovića uveliko sada sprovodi. Verujem da nije želeo da daje iskaz upravo da bi zaštitio ne samo sebe nego i svoje saradnike i kolege“, rekla je Tepić, podsećajući da je Milenkoviću dozvoljeno da se obrati javnosti kada je trebalo da kaže ko nema veze sa Jovanicom i to je u redu, ali dajte da nam sad kaže ko sa tim ima veze.

Komentarišući konsultacije „Ujedinjenih“ sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ona je rekla da nakon njih nisu promenili mišljenje jedni o drugima i da ostaju i dalje opozicija ovom režimu.

„Ovo nisu bili razgovori samo o radu parlamenta, nego i o mandataru. Izneli smo svoj plan o dva zakona na kojima insistiramo, a jedan od njih je Zakonu o poreklu imovine i ostavljeno je SNS da prihvate taj izazov. Tu je i Zakon o radu koji treba pod hitno da se menja u korist radnika, Zakon o vraćanju dela oduzetih penzija, da srednjoškolsko obrazovanje bude obavezno i druge stavri koje smo predložili“, objasnila je ona.

Izvor: Nova.rs, N1 Beograd