DRAŽA PETROVIĆ - Ana sa šabačkog vašaraDraža Petrović, kolumna za portal N1

Ja sam jedina osoba u ovoj zemlji koju diskriminiše LGBT zajednica, ali i koja je diskriminisna jer je iz LGBT zajednice i prva političarka iz ovog regiona koja nije bila uplašena, niti se stidela jer je gej, rekla je Ana Brnabić pre neki dan na otvaranju neke Međunarodne konferencije o ljudskim pravima.

Konferencije o ljudskim pravima na kojima učestvuje Ana Brnabić, pošto je u međuvremenu postala veći naprednjak od vojvode Šešelja, pre bi se mogle zvati Međunarodne konferencije o ljudskim mravima, a mravi su vredni mali insekti koji ponekad mogu da ti se popnu na glavu, u čemu je osnovna sličnost između tih časnih stvorenja i Ane Brnabić.

Brnabić, dakle, divna mala premijerka, ne toliko vredna, jer niko zapravo i ne zna čime se ona tačno bavi, ni toliko časna, jer niko zapravo ne zna šta joj je sve ovo trebalo u životu, reagovala je, piše Informer, na izjavu glavnog urednika Danasa, izvesnog Petrovića, za N1, u kojoj je izvesni Petrović naveo da ona „nije LGBT osoba već naprednjak“.

I napisala je onda Ana Brnabić na Tviteru uz taj naslov sa N1 sledeću kinesku mudrost sa tesnim elementima savremene srpske gluposti: “Suština diskriminacije (misleći na naslov ‘Brnabić nije LGBT, već naprednjakinja’ -p.a.) koju niti vidi prosvećena elita niti ih to interesuje. Ako si gej, možeš da budeš samo gej i tačka. To je jedino što te definiše. Nisi premijer – nego LGBT. Nisi član SNS – nego LGBT. I ne vide ni jedan problem u tome, već misle da je to nešto pametno”.

Šta je zapravo mislila Brnabić, to niko ne zna sem ovlašćenih sudskih tumača za misli Ane Brnabić koji rade u Informeru? A šta je zapravo mislio taj neki Petrović, misleći da misli nešto pametno onomad na N1? Hm, pa ovako: Ana Brnabić je svakako LGBT osoba i to je odlično.

Izabrana je za premijerku samo zato što je LGBT i to je pohvalio sav slobodumni svet, pa su je šetali ko vašarsku atrakciju da svima pokažu kako Srpska napredna stranaka ima nju, kao što šabački vašar ima “pola ženu – pola zmiju”. -LGBT premijerka, navali narode! Samo danas u vašem gradu! – odjekivalo je po srpskim televizijama, ko na vašarištu u Šapcu kad odnekud dovedu onu pola ženu – pola zmiju.

S tim što da bi video pola ženu – pola zmiju na šabačkom vašaru moraš da platiš kartu na ulazu u šatru, a Ana Brnabić je prikazivana besplatno, pošto je postojala opravdana bojazan da za nju niko ne bi hteo da plati kartu, već ste je svojim očima mogli videti potpuno gratis. Takoreći za DŽ. I morali ste da je gledate dok se svima nije popela na glavu i postala nešto sasvim drugo od originalne zamisli Svevišnjeg, onog odozgore.

Njena greška je što je od LGBT osobe postala LGBT koji uopšte nije ono što je LGBT. Ta skraćenica u njenom specifičnom slučaju promenila je svoj osnovni smisao – LGBT u koji je upala Brnabić više znači – Liga Groznih Bahatih Tutumraka, među kojima ima i Ludih Groznih Bahatih Tupsona – pa je ne podnose ni u LGBT zajednici, niti u ostalim ne toliko LGBT zajednicama, kako se požalila pre neki dan kada je rekla otprilike: “Mene niko ne voli, ni ovi moji, ni oni koji nisu moji, a ni ovi moji koji nisu njihovi. Ja sam jedna mala neshvaćena osoba nestala u lavirintima Srpske napredne stranke, Lige Groznih Bahatih Tutumraka”.

Biti član Lige Groznih Bahatih Tutumraka, među kojima svakako ima i Groznih Bahatih Tupsona jeste znak da ste se učlanili u Srpsku naprednu stranku, a biti pripadnik originalne LGBT zajednice znači da volite osobe istog pola, da volite osobe oba pola ili da se osećate kao muškarac, iako ste osoba ženskog pola, i obratno… I tome slično i tako dalje.

LGBT je sloboda, a Ana Brnabić je zapravo postala nesloboda.

I tako je A.B. od LGBT osobe postala naprednjakinja, naprednjakuša ili kako se to već kaže u rodno senzitivnom jeziku. Odavno više nije šabačka vašarska atrakcija, sada je samo pola naprednjak – pola naprednjak. Što u zbiru daje kompletnog naprednjaka. A možda i nekog drugog kompletnog.

A njih već imamo toliko da nisu ni za vašar.