DRAŽA PETROVIĆ - Kako postati Vučićev kaskaderDraža Petrović, kolumna za portal N1

Ako ste razmišljali koje zanimanje bi najviše pasovalo Draganu J. Vučićeviću a nikako niste mogli da se setite nekog poštenog posla, evo ideje: on bi mogao da bude ovlašćeni portparol predsednika Srbije za puštanje buva.

Uzgajanje buva nije neki preterano unosan biznis, faktički nije nikakav biznis, ali puštanje buva može biti veoma lukrativno, mada, logično, da bi imali buve za puštanje, morate ih uzgajati ili imati dobavljača buva.

Buve su dakle korisna stvar ako znate šta da radite sa njima, a kolega Informer ima odlične buve i redovno ih pušta.

Poslednju buvu je pustio u petak ujutru u jutarnjem programu Pinka, rekavši “da po informacijama koje je dobio od saradnika predsednika Vučića, on planira da podnese ostavku kako bi nekom drugom prepustio da uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost Kosova, u situaciji kada bi pritisci na Srbiju da ova dva poteza povuče bili toliki da država ne može da ih izdrži”.

Prethodna slična buva bila je kada je ista ta osoba prijatne spoljašnosti, zvana Dragan J. Vučićević, pustila buvu u nekom programu za puštanje buva da će i Evroprajd biti zabranjen, te stvarno i bi zabranjen, tako da svaka Vučićevića buva pokazuje da on i treba da bude ovlašćeni portparol predsednika Srbije za puštanje buva.

Najnovija njegova buva otvorila je još ideja za nova radna mesta u Srbiji, recimo za zanimanje: ovlašćeni kaskader za menjanje predsednika Vučića kada mora da uradi nešto opasno po svoj dragoceni rejting.

Kaskader je, znate, onaj tip koji vozi kola umesto Breda Pita kad ovaj mora da se skrlja u neku jarugu i prevrne na krov; ili da zameni Džonija Depa kad skače sa jarbola na glavu u more u Piratima sa Kariba…

Kaskader predsednika Vučića imao bi daleko lakši zadatak: on ne mora ni da se skrlja u jarugu, niti da skače sa jarbola na glavu, on samo mora da postane Izdajnik srpskog naroda umesto predsednika Vučića na jedan kraći period dok se predsednik bude povukao “kako bi nekom drugom prepustio da uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost Kosova”.

– Budite izdajnik umesto predsednika Vučića. Vaše je samo da priznate Kosovo i uvedete sankcije Rusiji, ostalo prepustite nama. Diskrecija zagarantovana, plata po učinku! – pisaće u oglasu za posao “Kaskader predsednika Vučića”, za koji verovatno neće biti mnogo zainteresovanih, ali vredi pokušati.

Jedno vreme je dobrovoljni Vučićev kaskader bio Ivica Dačić, pa je njemu uvaljeno da potpiše Briselski sporazum, onda je to bila i Zorana Mihajlović, pa je njoj uvaljeno da potpiše ugovor za Beograd na vodi, a za novi posao kaskadera predsednika Vučića teško će se javiti bilo ko, zato što je biti Izdajnik srpskog naroda veoma nepopularno zanimanje u našoj zemlji.

Recimo, za posao kaskadera predsednika Vučića garantovano će se dobrovoljno javiti Aleksandar Vulin, koji bi za predsednika skakao sa jarbola na glavu, skrljavao se kolima u jarugu i radio razne druge nenormalne stvari, ali je problem što bi posle priznanja Kosova i uvođenja sankcija Rusiji, Vulin sam sebe nazivao izdajnikom, te bio bio u sukobu interesa.

– Najnoviji akt Aleksandra Vulina kojim je priznao svetu srpsku zemlju i uveo sankcije svetoj ruskoj zemlji pokazuje da nema većeg ustaše, Šiptara i Vuka Brankovića od Aleksandra Vulina – izjaviće Aleksandar Vulin povodom sopstvenog priznanja Kosova i uvođenja sankcija Rusiji u ulozi ovlašćenog kaskadera predsednika Vučića.

Dobrovoljni Vučićev kaskader bio bim svakako, i kolega puštač buva, ako bi se od puštača buva prekvalifikovao za to rizično zanimanje, samo bi onda puštao buve o samom sebi po jutarnjim programima gde njegove buve radosno dočekuje Sarapa Predrag, ovlašćeni primač buva.

– Ja sam izdajnik, i volim što sam izdajnik, zato što sam svojim telom zaštitio predsednika Vučića od njegovog izdajstva. Ali ne brinite, predsednik je dobro i ubrzo će se vratiti na stare dužnosti, jer nema više razloga da se krije zbog priznanja Kosova i uvođenja sankcija Rusiji, to sam sve ja uradio umesto njega. A mene ako se sete na Dan bezbednosti sete se, ako me se sete na Međunarodni dan mentalnog zdravlja, sete se, to je bila moja dužnost da uradim za predsednika – reći će prekvalifikovani puštač buva, ovlašćeni predsednikov kaskader, Vučićević.