JELENA OBUĆINA: Rešavanje Kosova je pad sa vlasti – a Vučić se vlasti ne bi odrekaoJelena Obućina, uvodni komentar za Dnevnik Nova S

"Iza nas je nedelja licemerja. Vučić je u pravu kad kaže: Llicemeri su svi koji mu otežavaju da rešava Kosovsko pitanje - jer bi svima laknulo da on to reši. A i bilo bi u tome kosmičke pravde. Samo što rešavanje Kosova je pad sa vlasti - a on se toga ne bi odrekao. I zato Vučić nije u pravu - sam je lider licemerstva", rekla je Jelena Obućina u uvodu Dnevnika televizije Nova S.

„Kad je deset godina sam vladao i sam polako ali temeljno priznavao – i integrisao sve od institucija do tablica – sad je teško da nađe saveznike u onome što mora i što zna da mora još od ljubavi sa Angelom Merkel.

A iz te ljubavi ostao je nerešen i Dodik. I taj je odnos pun licemerja – toplo hladno – ali na kraju Mile opet sa leve strane. Zahvaljujući Rusima opet sedi do srca.

Licemeran je i naš odnos prema Evropi – kukamo što nas neće a ne damo što se traži. Takvi smo – svašta hoćemo ništa do kraja nećemo. Licimuri“, zaključila je Obućina.