Napadnuta profesorka iz Trstenika: U školu ne mogu da idem„U školu trenutno ne mogu da idem. Držim se za sada, ima dana kada sam dobro, ima dana kada mi je teže, velika podrška kolega iz škole mi mnogo znači“, rekla je za „Novosti“ profesorka Tehničke škole iz Trstenika, kojoj su đaci 9. novembra nasred časa izmakli stolicu, pustili je da padne, sve to snimali i smejali se.

Napadnuta profesorka engleskog jezika ispričala je za „Novosti“ da su tog dana tri učenika kasnila na čas, a kada su se priključili nastavi, došlo je do incidenta.

Ona kaže da nije mogla da očekuje to što se desilo i da je samo pitala učenika zar ne zna da nije pristojno da stoji nekome iza leđa, a on je u tom trenutku izmakao stolicu.

Drugi učenik koji je bio negde pri kraju učionice je prišao i snimao, a tu je bio i treći učenik.

Profesorka se trenutno nalazi na bolovanju, a protiv trojice učenika pokrenut je postupak.

Direktor škole Milan Glidžić rekao je za N1 da će do sledeće srede biti doneta odluka o kazni za ove učenike i da je o slučaju obavešteno javno tužilaštvo, Centar za socijalni rad i školska uprava. Obavešteni su i roditelji, koji su iznenađeni i zgroženi postupkom svoje dece, ističe Glidžić.

Izvor: N1, Danas, Novosti